Οι Παριζιάνοι απαιτούν να «ξηλωθούν» άμεσα οι ολυμπιακοί κύκλοι από τον Πύργο του Άιφελ – Η δήμαρχος έχει άλλη γνώμη!

Must Read

Δεν βλέπουν την ώρα να τελειώσουν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες οι Παριζιάνοι, ούτως ώστε να «ξηλωθούν» οι Ολυμπιακοί Κύκλοι από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς, ως φαίνεται, οι δυσάρεστες αναμνήσεις που τούς άφησε η διεξαγωγή των θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην πόλη τους υπερτερούν των ευχάριστων.

Ωστόσο, λογαριάζουν «χωρίς τον ξενοδόχο», δηλαδή την δήμαρχο της «πόλης του φωτός», Αν Ινταλγκό, η οποία εξέφρασε την επιθυμία οι Ολυμπιακοί Κύκλοι να παραμείνουν στον Πύργο του Άιφελ και μετά το τέλος των Αγώνων. «Η απόφαση εξαρτάται από εμένα και έχω τη συμφωνία της ΔΟΕ», δήλωσε πρόσφατα η Ινταλγκό μιλώντας στην «Ouest-France» και πρόσθεσε: «Οπότε ναι, θα παραμείνουν».

Σύμφωνα με το BBC, χτες, Δευτέρα 2/9, Παριζιάνοι πολίτες, ανάμεσά τους και ακτιβιστές για την πολιτιστική κληρονομιά, είπαν πως είναι κακή ιδέα να παραμείνουν εκεί, υποστηρίζοντας ότι θα «βεβηλώσουν» το εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Είναι ένα ιστορικό μνημείο, γιατί να το βεβηλώσουμε με τους Ολυμπιακούς Κύκλους; Ήταν καλοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τώρα έχουν τελειώσει, μπορούμε να προχωρήσουμε. Ίσως θα έπρεπε να τους αφαιρέσουμε και να επαναφέρουμε τον Πύργο του Άιφελ όπως ήταν πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος του Παρισιού.

Οι πέντε Ολυμπιακοί Κύκλοι -πλάτους 29 μέτρων, ύψους 15 μέτρων και βάρους 30 τόνων- τοποθετήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ 50 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και -υποτίθεται ότι- θα αφαιρεθούν μετά την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνουν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «οι Γάλλοι ερωτεύτηκαν ξανά το Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Θα ήθελα αυτό το εορταστικό πνεύμα να παραμείνει…».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This