Γρ. Ιωαννίδης στη “ΔΙΚΗ”: «Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί την FIFA, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία»

Must Read

Ο δικηγόρος και καθηγητής αθλητικού δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού όπου εμπλέκονται 170 κατηγορούμενοι.

Αναλυτικά είπε: «Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι η πειθαρχική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Βέβαια, η πειθαρχική είναι ανεξάρτητη όπως και η ποινική διαδικασία και αυτές οι δύο μπορούν να πορευθούν μαζί και να βοηθήσει η μία την άλλη, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προχωράει η υπόθεση. Το βάρος απόδειξης στις δύο διαδικασίες θα είναι διαφορετικό. Μπορεί κάποιος να αθωωθηθεί στην ποινική διαδικασία, αλλά να καταδικαστεί στην πειθαρχική διαδικασία.

Στην πειθαρχική διαδικασία οι αποφάσεις είναι πιο γρήγορες. Εφόσον αποδεχθούν τα αδικήματα, τότε θα εφαρμοστούν και οι ποινές. Η Πολιτεία έχει τα όργανα για να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί την FIFA. Εκτός από την Ελλάδα και στην Τουρκία και στη Βουλγαρία βλέπουμε τα ίδια προβλήματα στις διαδικασίες. Αν αποδεχθούν ποτέ οι κατηγορίες τότε κοιτάζουμε διάφορες ποινές που ξεκινούν από πρόστιμο έως ισόβιο αποκλεισμό. Επίσης, ακόμα και τρόπαια μπορούν να αφαιρεθούν από τις εμπλεκόμενες ομάδες-πρόσωπα.

Όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, δεν υπάρχουν προβλήματα παράνομου στοιχηματισμού. Υπάρχει μία διαφορετική οπτική εικόνα στον θεσμό, τον οποίο σέβονται όσοι εμπλέκονται. Όταν υπάρχει υπόθεση χειραγώγησης αγώνα, εφαρμόζεται άμεσα ο κανόνας στην Αγγλία και απονέμεται δικαιοσύνη».

 

Ν.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στη “ΔΙΚΗ”: «Στην Αυστρία συγχωνεύθηκαν ομάδες για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό»!

Ο στοιχηματικός αναλυτής, Νίκος Παναγόπουλος, αποκάλυψε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» τις κινήσεις που έκαναν στην Αυστρία οι ομάδες για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

«Υπήρχε μία ανακοίνωση από την Ομοσπονδία της Αυστρίας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, που ανέφερε ότι θα κάνουμε μία ακόμη καλύτερη συνεργασία με την Sports Radar και για οτιδήποτε συμβεί οι ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και θα κινδυνεύσουν με άμεσο υποβιβασμό.

Κάποιοι έφυγαν από τις συνθέσεις της ομάδας, υπήρχαν, μάλιστα, και τρεις συγχωνεύεις ομάδων. Ήταν δύο, η μία ανέβηκε από την τρίτη στην δεύτερη κατηγορία και αυτή που ήταν στη δεύτερη, αν συνεχίσει έτσι, με αυτά τα αποτελέσματα, νομίζω ότι είτε θα πέσει από μόνη της, είτε θα την ρίξουν οι Αρχές.

Η Αυστρία είναι πάντως ένα κλικ μπροστά από τις άλλες τέσσερις χώρες στα πειθαρχικά και δεν περίμενε να δει τι θα γίνει σε άλλες χώρες και, φυσικά, εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε οδηγό και να μην περιμένουμε να δούμε πόσοι θα είναι οι κατηγορούμενοι.

Στην Αγγλία παλιά είχαν προβλήματα, τώρα οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν άδειες και οι διαφημίσεις στους αγώνες είναι δεκάδες.

Στην Τσεχία, να πω, ότι ένα ματς της 2ης κατηγορίας, διακόπηκε στο 4-3 όταν κάποιοι είχαν δει ότι είχε παιχτεί το 4-4. Ήταν 4-2, έγινε 4-3 και σηκώθηκε ένα ελικόπτερο και προσγειώθηκε στο κέντρο του γηπέδου. Ήταν πολλά λεφτά με το ακριβές σκορ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This