Ο ΠΟΥ εμβολίασε κατά της πολιομυελίτιδας περισσότερα από 161.000 παιδιά στην κεντρική Γάζα

Βασικός στόχος να εμβολιαστούν τουλάχιστον το 90% των παιδιών στον παλαιστινιακό θύλακα

Must Read

Επιτέλους και μια ευχάριστη είδηση από τη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου η εμβολιαστική εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά της πολιομυελίτιδας ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, καθώς στην κεντρική περιοχή του παλαιστινιακού θύλακα εμβολιάστηκαν, τελικά, περισσότερα από 161.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Μετά και την ολοκλήρωση της σημερινής, τρίτης ημέρας της μαζικής εκστρατείας εμβολιασμών, ο ΠΟΥ δήλωσε πως έχει ήδη εμβολιάσει περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού των παιδιών στη Γάζα. «Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε καλά. Αυτές οι “ανθρωπιστικές παύσεις” λειτουργούν μέχρι στιγμής. Εχουμε ακόμη δέκα ημέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα, Ρικ Πίπερκορν.

Βασικός στόχος του ΠΟΥ παραμένει να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας όλα τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών στη Γάζα, ούτως ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, η οποία μπορεί να προκαλέσει παράλυση, ακόμη και θάνατο σε μικρά παιδιά. Ως εκ τούτου, αργότερα μέσα στην εβδομάδα υγειονομικές ομάδες θα μεταφερθούν στη νότια Γάζα, όπου στοχεύουν να καλύψουν εμβολιαστικά περί τα 340.000 παιδιά, ενώ θα ακολουθήσει η βόρεια Γάζα. Ο Πίπερκορν επισήμανε ότι κάποια παιδιά στη νότια Γάζα θεωρήθηκε ότι βρίσκονται εκτός της συμφωνηθείσας ζώνης για τις «ανθρωπιστικές παύσεις» και για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο εμβολιασμός και εκείνων.

Η εκστρατεία, η οποία επισπεύσθηκε μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος πολιομυελίτιδας σε βρέφος στη Γάζα τον περασμένο μήνα, προβλέπει ημερησίως οκτάωρη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς σε συγκεκριμένες περιοχές στον πολιορκούμενο θύλακα. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για να έχει αποτέλεσμα η εκστρατεία και να αποφευχθεί η εξάπλωση της πολιομυελίτιδας στη Γάζα, αλλά και πέραν των συνόρων της, πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον το 90% των παιδιών ηλικίας κάτω των 10 ετών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This