Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα – Κατασκευή στο Σιδηρόκαστρο ήταν ακατάλληλη αλλά έπαιρνε άδεια

Έπαιρνε άδεια από τον μηχανικό που έδωσε άδεια στο Πευκοχώρι

Must Read

Την ώρα που η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη, που «έσβησε» με τόσο φρικτό τρόπο στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, όταν το παιχνίδι έσπασε, εξακολουθεί να ζητά δικαίωση και απόδοση ευθυνών, οι αποκαλύψεις παίρνουν μορφή «χιονοστιβάδας», σχετικά με τα όσα συμβαίνουν με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου ο ιδιοκτήτης λούνα παρκ έφυγε…άρον άρον και δεν έστησε ποτέ την εγκατάσταση για το πανηγύρι της Αγίας Ζώνης όταν ενημερώθηκε από τον δήμαρχο ότι θα υποβληθεί σε έλεγχο, τα τελευταία χρόνια καταγγέλλονται σημεία και τέρατα.

«Τους ενημέρωσα πως μόλις στήσουν τα μηχανήματα, πριν λειτουργήσει το λούνα παρκ, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Μου απάντησαν “καλύτερα να μη στήσουμε” και έφυγαν», δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος.

Μπορεί οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου στην αυτοψία τους να αποτυπώνουν άθλιες και ακατάλληλες συνθήκες στο λούνα παρκ, όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δίνει το πράσινο φως βασιζόμενος στην έκθεση ιδιώτη μηχανικού ο οποίος βεβαιώνει κάθε χρόνο ότι είναι ασφαλές να λειτουργήσει. Το πλέον εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ο ιδιώτης μηχανικός είναι ο ίδιος που εμφανίζεται να έχει υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Εντύπωση προξενεί και το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Σιντικής στην αδειοδότηση του λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών αναφέρεται στην αρνητική άποψη των τεχνικών υπηρεσιών, ωστόσο δίνει την άδεια επικαλούμενος την άποψη του ιδιώτη μηχανολόγου. Μάλιστα, στην έκθεση των υπηρεσιών καταγράφεται ότι και στις δηλώσεις του μηχανολόγου υπάρχουν ελλείψεις, όμως αυτό περνά στα….ψιλά γράμματα!

Καταπέλτης η έκθεση για το λούνα παρκ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνική έκθεση των υπηρεσιών είναι καταπέλτης για το συγκεκριμένο λούνα παρκ. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα παιγνίδια που ελέγχθηκαν είναι ιδιοκατασκευές χωρίς να μπορούν να ταυτοποιηθούν, κάνει λόγο για ανασφαλείς και πρόχειρες εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει τη λειτουργία τους. Ακόμη υπογραμμίζει πως το λούνα παρκ δεν διαθέτει καμία πιστοποίηση, ούτε καν βιβλίο συντηρήσεων και ελέγχου.

Οι αποκαλύψεις αυτές ώθησαν τον δήμαρχο Σιντικής να προσφύγει σήμερα στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην οποία θα επισυνάψει τις συγκεκριμένες εκθέσεις ελέγχου των τεχνικών υπηρεσιών και τις αντίστοιχες αποφάσεις του δήμου των προηγούμενων χρόνων.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του δημάρχου στάθηκαν η αφορμή να παρέμβει ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης, ο οποίος παρήγγειλε να διερευνηθεί αυτή η κατάσταση. Ειδικότερα, ο δήμαρχος ήταν αυτός που επεσήμανε πως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν έστησε την εγκατάσταση φέτος στο πανηγύρι της Αγίας Ζώνης επειδή τον ενημέρωσε ότι θα υποβληθεί σε έλεγχο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ … ακατάλληλο αλλά έπαιρνε άδεια,
    ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΟΣΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ .

    ΞΕΚΟΛΑΤΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΤΙΝΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ.!!

    Ενημέρωση για τη Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία: https :// bit.ly/3sneMFF
    Συνυπογράψτε τη Μήνυση: https : // bit.ly/37Txkl7

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This