Αντώνης Καρυώτης: Συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από την τραγωδία – Μεγάλη συγκέντρωση στην μνήμη του

Ο άτυχος άνδρας έχασε με φρικτό τρόπο την ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 2023

Must Read

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο, Πέμπτη, από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυτώτη, στο λιμάνι του Πειραιά, που είχε «παγώσει» όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά και την διεθνή κοινότητα. Ο 36χρονος προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο Blue Horizon, όταν μέλος του πληρώματος με τον οποίο είχαν διαφωνία, τον έσπρωξε, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ετοιμάζεται συγκέντρωση στη μνήμη του, με συγγενείς, φίλους αλλά και συλλόγους της περιοχής να ζητούν να μην γίνει «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα». Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:00, στην κεντρική Πλατεία της πόλης.

Το κάλεσμα

Σε κοινό κάλεσμα τους ο Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζόμενων Επισιτισμού – Τουρισμού «ΤΑΛΩΣ», ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρουν:

«ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ – ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη. Δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη, από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία.

Τα σωματεία υψώνουν φωνή αγώνα ενάντια στον ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καταδικάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν…ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΡΓΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».

Η δίκη για την υπόθεση

Υπενθυμίζεται, πως στο εδώλιο θα βρεθούν σε λίγους μήνες ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 36χρονου Αντώνη.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2025, δύο μήνες προτού να εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών που ορίζει ο νόμος για τους δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, που είναι προφυλακισμένοι και συγκεκριμένα τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο. Ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.




Το χρονικό της τραγωδίας

Ο αδικοχαμένος Αντώνης επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο την τελευταία στιγμή με δύο μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να τον σπρώχνουν. Τελικά βρέθηκε στην θάλασσα, όπου λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 36χρονος ταξίδευε συχνά από το Ηράκλειο για Αθήνα και μάλιστα γνώριζε ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ΕΛΑΣ, ο Αντώνης είχε εισιτήριο όταν το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, προσπάθησε να προλάβει το πλοίο πριν αυτό αναχωρήσει. Τα όσα ακολούθησαν μέχρι ο νεαρός να βρεθεί στη θάλασσα, έχουν καταγραφεί σε μια σειρά από βίντεο.

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις αδελφές του, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πριν από λίγες μόλις μέρες είχε χάσει την μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Δείτε επίσης: Αντώνης Καρυώτης: Στις 20 Ιανουαρίου 2025 η δίκη για τον τραγικό θάνατό του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ισόβια δεσμά για τον καπετάνιο και τους τραμπούκους που τον έπνιξαν τόσο άδικα και τόσο ύπουλα. Να σταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη, έστω για μια φορά στο ύψος της.

  2. Δικαιοσύνη, για τον Αντώνη! Εύχομαι τις αυστηρότερες ποινές για τους δολοφόνους του, γαλήνη ποτέ να μην βρούν τα καθάρματα! Η δε εταιρεία, να πληρώσει με υπέρογκο ποσό τους συγγενείς του, για την απώλειά του!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This