Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση δεκάδων αξιωματούχων – «Απέτυχαν» να αποτρέψουν τις φονικές πλημμύρες

Must Read

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε την εκτέλεση τουλάχιστον 30 κυβερνητικών αξιωματούχων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα που σκότωσαν πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Το TV Chosun της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας καταδίκασαν θανατική ποινή 20-30 άτομα τον περασμένο μήνα για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν τις φονικές πλημμύρες.

Ένας αξιωματούχος φέρεται να είπε στο TV Chosun: «Είκοσι έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν την ίδια ώρα στα τέλη του περασμένου μήνα».

Αν και οι λεπτομέρειες είναι κάτι δύσκολο να βρεθούν λόγω της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα, το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε εντολή στις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Ιούλιο την επαρχία Τσαγκάνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη Ιουλίου άφησαν πλημμυρισμένα πάνω από 4.000 σπίτια, καθώς και πολλά άλλα δημόσια κτήρια, κατασκευές, δρόμους και σιδηροδρόμους στη βορειοδυτική πόλη Sinuiju και στη γειτονική πόλη Uiju.

Ο Κιμ κατηγόρησε τους αξιωματούχους που είχαν παραμελήσει την πρόληψη καταστροφών ότι προκάλεσαν «απώλεια που δεν μπορεί να επιτραπεί».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μια διήμερη περιοδεία στο Uiju στις αρχές Αυγούστου για να συναντήσει θύματα από τις πλημμύρες και να συζητήσει τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Κατά την περιοδεία του εκεί, αναφέρθηκε από το KCNA ότι κατηγόρησε τη Νότια Κορέα πως υπερέβαλλε την έκταση των ζημιών από τις πλημμύρες, αποδοκιμάζοντάς την ως «εκστρατεία συκοφαντίας» και ως «σοβαρή πρόκληση» κατά της κυβέρνησής του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This