Προβάρουν «βραχιολάκια»

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δύο ληστές που άρπαξαν τα ολυμπιακά μετάλλια από το σπίτι της Ελένης Σαμαριτάκη - Ο καταλυτικός ρόλος του ειδικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και του ποινικολόγου Κώστα Δημόπουλου που στηρίζουν την αθλήτρια

Must Read

Σε στενό κλοιό βρίσκονται πλέον οι κλέφτες των ολυμπιακών μεταλλίων της Ελένης Σαμαριτάκη, οι οποίοι της άρπαξαν τα ενθύμια των σπουδαίων διακρίσεών της πριν από λίγο καιρό μέσα από το σπίτι της, όπου τους είχε καλόκαρδα υποδεχτεί ως φίλους.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», η παραολυμπιονίκης, που είδε ότι οι Αρχές παραμένουν άπραγες, αν και είχε «δείξει» τους μακρυχέρηδες στους αστυνομικούς του Τμήματος Αγίων Αναργύρων όπου κατέθεσε, αναζήτησε στήριξη από το γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη.

Ο έμπειρος ερευνητής, συγκλονισμένος από το δράμα της γυναίκας που νίκησε κάθε περιορισμό και σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη, κινητοποιήθηκε άμεσα και ήρθε σε επικοινωνία με έναν εκ των δύο δραστών. Μάλιστα, είχε συναντηθεί μαζί του στο γραφείο του. Εκεί ο νεαρός δράστης είχε ομολογήσει ότι όντως τα μετάλλια είχαν κλαπεί, ρίχνοντας την ευθύνη στον φίλο του. Το κυριότερο όμως είναι -όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες- πως εκείνος ομολόγησε κυνικά ότι τα μετάλλια που δόξασαν την Ελένη Σαμαριτάκη στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ τα είχαν «σκοτώσει» σε ενεχυροδανειστήριο για μόλις 70 ευρώ!

Η παραολυμπιονίκης Ελένη Σαμαριτάκη

Σημαντικό επίσης είναι πως ο δράστης ουσιαστικά ομολόγησε όχι μόνο ενώπιον του Γιώργου Τσούκαλη, αλλά παρόντος και άλλου ατόμου.

Η Ελένη Σαμαριτάκη τότε είχε νιώσει μια προσωρινή ανακούφιση και είχε γράψει στο facebook:«Eνα ευχαριστώ είναι λίγο για αυτόν τον άνθρωπο, τον Γιώργο Τσούκαλη, ιδιωτικό ερευνητή!

Πόση δύναμη μου έδωσε, ακούμπησε την ψυχή μου, καθώς σκέφτεται σαν εμένα σχετικά με τα μετάλλιά μου. Κατάλαβε το ποσό δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι και να διακριθείς ως αθλητής, που ήταν και εκείνος. Σε λίγες ώρες, μέρες έκανε ενέργειες που η Αστυνομία εδώ και 2 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα».

Ο νεαρός ζήτησε τότε μια διορία λίγων ημερών για να πάρει πίσω τα μετάλλια και να τα παραδώσει στην πρώην πρωταθλήτρια, όμως αντί αυτού διέκοψε κάθε επικοινωνία και εξαφανίστηκε.

Ετσι, ο έμπειρος ερευνητής κάνει το επόμενο βήμα και στριμώχνει για τα καλά τον νεαρό, έχοντας ενώπιον μάρτυρα την αποδοχή ότι όντως είχε αρπάξει τα μετάλλια από το σπίτι της Ελένης Σαμαριτάκη, έστω ρίχνοντας την ευθύνη στον φίλο του. Η επόμενη πράξη θα εκτυλιχτεί ενώπιον της Εισαγγελίας.

«Μετά την ομολογία τού ενός εκ των δραστών στο γραφείο μου, παρουσία κι ενός μάρτυρα φίλου μου, ότι ο φίλος του έκλεψε τα αργυρά μετάλλια από την οικία της Ελένης Σαμαριτάκη, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί μήνυση στην Εισαγγελία.

Ευχαριστώ τον έγκριτο ποινικολόγο Κώστα Δημόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ελένης Σαμαριτάκη. Ανθρωποι χωρίς συναισθησίες, με ηθική σιλικόνης, πρέπει να λογοδοτούν» δήλωσε στην «Espresso» ο έμπειρος ερευνητής.

Τα κλεμμένα μετάλλια

«Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία συγκλονίζει, καθώς αναδεικνύει την ηθική κατάπτωση κάποιων οι οποίοι θέλουν να αποκαλούνται άνθρωποι» μας λέει, αρχικά, ο κ. Δημόπουλος, που ευαισθητοποιήθηκε από την υπόθεση αυτή.

«Εχω την τιμή να υποστηρίζω τα δικαιώματα της Ελένης Σαμαριτάκη, της γυναίκας που έκανε μοναδικά υπερήφανη τη χώρα μας στον αθλητισμό, αφού καίτοι ΑΜΕΑ αποτέλεσε την πρώτη Ελληνίδα παραολυμπιονίκη στον στίβο που κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στην Παραολυμπιάδα στα 200 μ. και στα 400 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το έτος 2000 και δημιούργησε ένα ιστορικό στοιχείο που θα τη συνοδεύει και στο μέλλον».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, μίλησε για αυτή την απάνθρωπη κλοπή:

«Ανεγκέφαλοι, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί, πρόσωπα τα οποία γνώριζε και εμπιστευόταν, ενώθηκαν με σκοπό να διαπράξουν κλοπές και ειδικότερα δεν δίστασαν να αφαιρέσουν, μεταξύ άλλων, τα δύο πολύτιμα και ιστορικής σημασίας μετάλλια τα οποία είχε στην οικία της. Πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια σε νομικό επίπεδο προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιόν της».

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος αναφέρει: «Το ζήτημα αποτελεί προσβολή όχι μόνο για το ίδιο το άτομο, αλλά και για την αξιοπρέπεια των ευάλωτων αυτών ομάδων, που οφείλουμε ως κοινωνία να είμαστε πλάι τους και να στηρίζουμε κάθε τους προσπάθεια. Η τελευταία είναι επιβεβλημένη, καθώς στην υπόθεση αυτή η Ελένη αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας και έχει χαράξει το δικό της όνομα στην ιστορία του».

Η κλοπή έγινε τον περασμένο Ιούνιο και τότε μόνο η οργάνωση 4ΑμΕΑ στάθηκε στο πλευρό της Ρεθυμνιώτισσας πρώην αθλήτριας. Ας ελπίσουμε η τελευταία εξέλιξη να έχει τελικά αίσια κατάληξη και η γυναίκα να πάρει πίσω τα μετάλλια που αποδεικνύουν ότι υπήρξε νικήτρια στη ζωή.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης από την παραολυμπιονίκη Ελένη Σαμαριτάκη – Της έκλεψαν τα μετάλλιά της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This