Το Μαξίμου να απολογηθεί για το εθνικό ατόπημα! – Κρύβεται η κυβέρνηση για τις ευχές στους Τούρκους σφαγείς

Γελοιότητες από τον Παύλο Μαρινάκη - Αντί να ζητήσει συγγνώμη, κατηγόρησε τη «δημοκρατία» που ανέδειξε το θέμα, λέγοντας ότι... κάνει κακό στη χώρα - Τα μεγάλα ΜΜΕ εξαφάνισαν το ατόπημα, σιωπητήριο από την κυβέρνηση

Must Read

Με πρωτοφανές θράσος, αντί τουλάχιστον να απολογηθεί, αντέδρασε η κυβέρνηση στην αποκάλυψη -που είχε πρωτοσέλιδο χθες η «δημοκρατία» -για την ντροπιαστική παρουσία Έλληνα αξιωματικού στη γιορτή των Τούρκων για το αιματοκύλισμα του Ελληνισμού στη Σμύρνη.

Και όχι μόνο δεν έπεσαν κεφάλια για το μείζον αυτό εθνικό ατόπημα, αλλά ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη, Π. Μαρινάκης, είχε και την αναίδεια, μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο, να ισχυριστεί ότι δήθεν η εφημερίδα μας κάνει «κακό στη χώρα», όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που λειτουργεί μονίμως ως ρίψασπις.

Τεράστια αποδεικνύεται παράλληλα η ευθύνη και του μιντιακού συστήματος που «έθαψε» κυριολεκτικά το θέμα, δρώντας, διά της σιωπής και της ανοχής, ως συναυτουργός της κυβέρνησης στη διαρκή υποχωρητικότητά της έναντι της Τουρκίας.

Σε μια κανονική χώρα όμως, όπου η δημοσιογραφία ελέγχει την εξουσία και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, σήμερα οι επιτελάρχες του Μαξίμου δεν θα μπορούσαν να σταθούν υπό τη σκιά αυτού του εθνικά εξευτελιστικού γεγονότος.

Αν οι θεσμοί λειτουργούσαν ανεξάρτητα και χωρίς δεσμεύσεις, το ΓΕΕΘΑ θα είχε διατάξει αμέσως ΕΔΕ για το πώς και από ποιον ελήφθη η απόφαση, ενώ οι αρχηγοί θα είχαν απολογηθεί δημόσια για το γεγονός πως Έλληνας αξιωματικός παρέστη στη γιορτή των Τούρκων για τη σφαγή της Σμύρνης.

Και εάν η προσωπική αξιοπρέπεια υπερτερούσε των υποχωρήσεων για χάρη της προσωπικής ανέλιξης, ο συγκεκριμένος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων θα είχε δηλώσει μόνος τη παραίτησή του ύστερα από αυτή την εθνική ντροπή.

Ωστόσο στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Το Μαξίμου, που παραμένει και ο βασικός ένοχος αυτού του πρωτοφανούς εγκλήματος εις βάρος της Ιστορίας μας, παρέμεινε σιωπηλό, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εξήγηση.

Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος-λασπολόγος Π. Μαρινάκης άγγιξε το σύνηθες επίπεδο της χυδαιότητάς του, επιχειρώντας, στη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real fm, να παρουσιάσει τη «δημοκρατία» ως αντεθνική εφημερίδα επειδή ανέδειξε το θέμα που έφερε πρώτο στο φως το Militaire.gr του Π. Καρβουνόπουλου.

Το χθεσινό (3/9) πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»

Για απάντηση, φυσικά, ούτε λόγος…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ, εγώ κρατώ αυτό που είπατε νωρίτερα ότι πήραμε το μήνυμα, κάνουμε πολλά, αλλά, προφανώς, από αυτά που μου δείχνει η δημοσκόπηση πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Μία τελευταία ερώτηση, θέλω απάντηση επειδή πιέζομαι από ακροατές να σας ρωτήσω. Εχω μπροστά μου τη «δημοκρατία» που λέει σήμερα: «Αδιανόητο. Δεν ξανάγινε τέτοιο εθνικό ατόπημα. Τα σέβη μας για την καταστροφή της Μικράς Ασίας». Οτι η Ελλάδα έστειλε υποστράτηγο στη γιορτή της Ημέρας της Νίκης, που έγινε στην τουρκική πρεσβεία. Είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία». Και έχω πάρα πολλά ερωτήματα ακροατών γι’ αυτό.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα σας πω κάτι. Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω κληθεί πάρα πολλές φορές ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να απαντήσω σε μια σειρά από δημοσιεύματα αυτής της λογικής, έχω πει πολλές φορές ότι, όταν η αντιπολίτευση, ακόμα και σκληρή, είναι σε κάποια συγκεκριμένα όρια, είναι θεμιτή και είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Οταν η αντιπολίτευση ξεπερνάει αυτά τα όρια και φτάνει στο τέλος να γίνεται αντιπολίτευση στη χώρα, είτε αυτό γίνεται από ένα κόμμα είτε γίνεται από ένα μέσο, τότε νομίζω ότι αυτό το πράγμα μόνο κακό κάνει σε μια σειρά από ζητήματα. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, λέτε ότι υπήρξε εκπροσώπηση, αλλά αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα που βγάζει η εφημερίδα.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα σε επίπεδο αμυντικό, σε επίπεδο διπλωματικό, σε επίπεδο εικόνας και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη πιο ισχυρή δεν έχει υπάρξει ποτέ. Η Ελλάδα όχι απλά δεν έχει βάλει στο ζύγι οποιοδήποτε ζήτημα κόκκινης γραμμής, αντιθέτως έχει υπογράψει τις πιο σημαντικές συμφωνίες εξωτερικής πολιτικής, έχει προχωρήσει την πιο σημαντική, την πιο σημαντική για τη χώρα, για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες δεκαετίες, οχύρωσή της ως προς την άμυνά της και εννοείται πως βρίσκεται σε διάλογο με τον γείτονα, με την Τουρκία, ένα γεγονός που όχι απλά δεν μας έχει ζημιώσει, αντιθέτως σε συγκεκριμένα σημεία πολιτικής, όπως είναι το Μεταναστευτικό, όπως είναι ο μηδενισμός των παραβιάσεων, μας έχει οχυρώσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανοίγετε μεγάλη συζήτηση που δεν έχουμε χρόνο να την κάνουμε τώρα. Δώσατε απάντηση, όμως.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ξαναλέω, ας έχουμε ένα όριο. Τουλάχιστον τα ζητήματα εθνικής πολιτικής πρέπει να τα διατυπώνουμε όλα αυτά με μία μεγαλύτερη νηφαλιότητα.

Αυτή είναι η πλήρης στιχομυθία με τον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της χυδαιότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να κάνει πως δεν είδε το θέμα, αρνούμενο να αποκαλύψει αυτούς που έδωσαν την εντολή ή να αναλάβει την ευθύνη.

Τέλος, ο ίδιος ο αξιωματικός που ορκίστηκε να υπηρετεί την πατρίδα έναντι κάθε εχθρού παραμένει στη θέση του χωρίς κανείς να του ζητά τα αυτονόητα.

Στην ίδια μοίρα βρέθηκε και η συντριπτική πλειονότητα των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, καθώς, ενώ πρώτη φορά Έλληνας αξιωματικός παρέστη στην τουρκική γιορτή μίσους κατά του Ελληνισμού, για την πλειονότητα των Ελλήνων δημοσιογράφων (τρόπος του λέγειν) αυτό δεν ήταν είδηση.

Όλα αυτά σχετίζονται με το γεγονός πως η γραμμή του υποχωρητισμού έναντι της Τουρκίας έχει κυριαρχήσει όχι μόνο στη δημοσιογραφική νομενκλατούρα αλλά και στα κόμματα εξουσίας που συμμερίζονται τον μονόδρομο του διαλόγου και των διαρκών υποχωρήσεων έναντι της Άγκυρας.

Ινστιτούτα άλλωστε εντός και εκτός συνόρων φροντίζουν με κάθε τρόπο να μας «βομβαρδίζουν» με την ανάγκη διαλόγου και καλής θέλησης έναντι της Τουρκίας.

Ανακοινώσεις μόνο από Βελόπουλο, Νατσιό, Λατινοπούλου – «Προσβολή του έθνους και των μαρτύρων μας, ασύμβατη με την εθνική αξιοπρέπεια»

Από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν θέτοντας το ερώτημα εάν «άραγε η παρουσία αυτού του Ελληνα αξιωματικού απορρέει από το πρωτόκολλο ή κάποιον άλλο θεσμικό ρόλο ή είναι αποδοχή όσων ισχυρίζεται η Τουρκία περί “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για «προσβολή κατά του έθνους και των μαρτύρων μας», ενώ τόνισε πως «το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή αποκαλύφθηκε από την ίδια την τουρκική πρεσβεία αποτελεί πραγματικό όνειδος για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας».

Οργισμένη όμως ήταν και η αντίδραση της Αφροδίτης Λατινόπουλου, η οποία χαρακτήρισε την παρουσία του αξιωματικού «ντροπιαστική», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. «Η πράξη αυτή είναι ασύμβατη με την εθνική μας αξιοπρέπεια και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος σε ανάρτησή του ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός.

Αφροδίτη Λατινοπούλου – Κυριάκος Βελόπουλος

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This