Αντιδρούν και οι καρδιολόγοι στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ – Καταδικάζουν τις δηλώσεις για τους ιδιώτες

«Όλοι μαζί χωρίς διχασμούς πρέπει να παλέψουμε για την Δημόσια Υγεία όπου και να υπηρετούμε», τονίζουν - Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΙΣΑ

Must Read

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την συνεισφορά των ιδιωτών γιατρών κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μετά τον ΙΣΑ και οι ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγοι καλούν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.

Σε αυστηρούς τόνους η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος καλεί τον κ. Γιαννάκο να ανακαλέσει τις «απαράδεκτες δηλώσεις για τους ιδιώτες ιατρούς και να ζητήσει συγνώμη».

«Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ της 2/9/2024 αναφέρεται ότι οι ιδιώτες ιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία επικαλούμενοι προβλήματα Υγείας. Η απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση προσβάλλει όλο το Ιατρικό σώμα και καλούμε όλους τους Ιατρικούς φορείς να την καταδικάσουν. Το αν έβαλαν πλάτη οι ιδιώτες ιατροί το γνωρίζουν οι ασθενείς μας που εύρισκαν τον ιατρό τους όποτε τον ζητούσαν όπου και αν υπηρετούσαν ακόμη και στα Δημόσια νοσοκομεία εθελοντές. Συνάδελφοι μας έχασαν την ζωή τους στην άσκηση των καθηκόντων τους από την COVID», σημειώνουν οι ιδιώτες καρδιολόγοι και συνεχίζουν:

«Όλοι μαζί χωρίς διχασμούς πρέπει να παλέψουμε για την Δημόσια Υγεία όπου και να υπηρετούμε. Ας μην βάζουμε διαχωρισμούς στις αμοιβές ιατρών που προέρχονται από τον Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αλλά να παλέψουμε για αξιοπρεπείς αμοιβές των λειτουργών της Υγείας όπου και αν υπηρετούν».

Νωρίτερα, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις «απαράδεκτες και προσβλητικές για το ιατρικό σώμα δηλώσεις», του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας του παράλληλα να ανακαλέσει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This