Νέο ρωσικό σφυροκόπημα στη Λβιβ – Ξέσπασε κυβερνητική κρίση με μαζικές παραιτήσεις υπουργών στην Ουκρανία

Must Read

Νέο σφοδρό ρωσικό χτύπημα με πυραύλους και drones, αυτή τη φορά με στόχο το Κίεβο και -κυρίως- το Λβιβ, στα σύνορα με την Πολωνία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανάμεσά τους τρία παιδιά.




 

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση στην Πολτάβα έφτασε τους 51 και όλα αυτά την ώρα που στην Ουκρανία ξέσπασε κυβερνητική κρίση με μαζικές παραιτήσεις υπουργών και τον Ντμίτρο Κουλέμπα να αποχωρεί από το υπουργείο εξωτερικών.




 

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

 

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι η απειλή από τη Δύση επιβάλλει την αλλαγή του πυρηνικού του δόγματος

Η Ρωσία προσαρμόζει το πυρηνικό της δόγμα επειδή οι ΗΠΑ και οι δυτικοί τους σύμμαχοι απειλούν τη χώρα, κλιμακώνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία και αγνοώντας τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, κάνει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα — το οποίο ορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα — λόγω της αυξανόμενης υποστήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία το 2022.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στην πιο λεπτομερή εξήγηση που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Μόσχα, συνέδεσε την κίνηση αυτή άμεσα με τις «απειλές» που δημιουργεί η Δύση και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι καταστρέφουν την αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Δύση, σημείωσε ο Πεσκόφ, απέρριψε τον διάλογο με τη Ρωσία και ακολούθησε γραμμή επίθεσης κατά των συμφερόντων ασφαλείας της, τροφοδοτώντας παράλληλα «τον θερμό πόλεμο στην Ουκρανία». «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο άρχων της πίστας στην διαδικασία πρόκλησης έντασης», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε επίσης ότι η αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και πρόσθεσε ότι οι τρέχουσες εντάσεις θα αναλυθούν προσεκτικά και μετά θα διαμορφωθεί η βάση για τις προτεινόμενες αλλαγές.

Το υπάρχον πυρηνικό δόγμα, το οποίο ορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020, προβλέπει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από εχθρό ή συμβατικής επίθεσης που απειλεί την ύπαρξη του ρωσικού κράτους.

Διαβάστε ακόμα: Ένας-ένας πηδούν από το καράβι: Υπέβαλε την παραίτησή του και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This