Το ΙΝΚΑ αποδομεί πλήρως τον «μύθο» του Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Το Μαξίμου επιχειρεί να πείσει πως αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό

Must Read

To αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου πρωθυπουργού σε κάθε δημόσια εμφάνισή του περί «μύθου» της ακρίβειας στην χώρα καταρρίπτει περίτρανα το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Το Μαξίμου επιχειρεί να πείσει πως αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό και τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών, περιπαίζοντας τους καταναλωτές που βιώνουν καθημερινά τις ανατιμήσεις.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται δραματικά και προχωρούν σε περικοπές δαπανών στην διατροφή ακόμη και στην υγεία για να ανταπεξέλθουν. Αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία έρευνας του ΙΝΚΑ, η οποία είναι κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική.

Οι ερωτώμενοι υπερτονίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά τους και οι φόροι είναι ο βασικός παράγοντας που έχει μειώσει την αγοραστική τους δύναμη.

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ζητά ελέγχους στην αγορά, αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση φόρων ενώ δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας.

Στοιχεία της έρευνας

  • Το 94,3% των πολιτών αναφέρουν πως η ακρίβεια τους έχει επηρεάσει «αρκετά» ή «πολύ» τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Το 92,7% των πολιτών υπογραμμίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους «αρνητικά» ή «πολύ αρνητικά».

  • Το 81,8% των πολιτών πιστεύουν ότι η φορολογική πολιτική είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στην ακρίβεια.
  • Το 94,1% των πολιτών τονίζουν πως έχουν μειώσει τις δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση ή η ψυχαγωγία λόγω της ακρίβειας.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This