Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία: «Έφυγε» ο Παύλος Γερακάρης

Ηχηρή απώλεια

Must Read

Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη θρηνεί η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία. Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε σήμερα (4/9) την τελευταία του πνοή στα 75 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου περνούσε ώρες στο εξοχικό του και εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα. Την είδηση -χωρίς να αναφέρει το όνομά του- μετέδωσε το korinthostv.

Απόφοιτος της Παντείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, ενώ εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπήρξε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος. Η παρουσίαση αθλητικών ειδήσεων, ιστορικές εκπομπές και περιγραφές αγώνων που μένουν ανεξίτηλες, είναι μόνο μερικά από όσα άφησε πίσω του ως βαριά κληρονομιά. Διετέλεσε τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με βαθιά οδύνη αποχαιρετά ένα από τα πολυτιμότερα και πλέον ιστορικά στελέχη του, τον Παύλο Γερακάρη, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου μας, που διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. το διάστημα 2006-2012 και ήταν μέλος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην αθλητική δημοσιογραφία και υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς δημοσιογράφους.

Γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου και ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης του, έχοντας εκλεγεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού. Ήταν απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών και στη μακρά περίοδο των περίπου 40 ετών δημοσιογραφίας, ασχολήθηκε κυρίως με το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες στο πειραϊκό, ναυτιλιακό, δικαστηριακό, στρατιωτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ,

 
Διετέλεσε διευθυντής των αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων «Επικαιρότητα», «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Ώρα για Σπορ», «ΝΕΑ ΩΡΑ», ενώ ήταν και διευθυντής Αθλητικών στην «ΕΡΤ-2». Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ», «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη», «Ελευθεροτυπία» (πρωινή και κυριακάτικη), «Μεσημβρινή», «Μπάλα». Στη διάρκεια της καριέρας του, κάλυψε αθλητικές διοργανώσεις όλων των μεγεθών για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σε όλο τον κόσμο, πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλασικού αθλητισμού, υγρού στίβου, ποδηλασίας, πυγμαχίας, άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων. Ήταν Υπεύθυνος Τύπου Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Υπεύθυνος Ελληνικού Τύπου για την ίδια διοργάνωση.

Από το 1980 υπήρξε ενεργός στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, τον οποίο και υπηρέτησε από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, του Α΄Αντιπροέδρου και του Προέδρου. Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Η συνδικαλιστική του δράση ήταν επίσης σημαντική. Υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των πολιτών για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση. Ανάπτυξε δράση και στο κοινωνικό πεδίο, με την συμμετοχή του σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για το φυσικό περιβάλλον και με διαλέξεις για τα σοβαρά ζητήματα της βίας των γηπέδων, του ντόπινγκ, του ρατσισμού και των ναρκωτικών, ενώ έλαβε μέρος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Γραμμής Ανθρωπιάς», στην προσπάθεια του Δήμου Κορυδαλλού για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών του.

Ο ΠΣΑΤ θρηνεί έναν μεγάλο δημοσιογράφο, έναν σημαντικό συνδικαλιστή, έναν σπουδαίο άνθρωπο, που με καθαρή φωνή, έδινε πολλά χρόνια μάχες για τον Σύνδεσμο και τον κλάδο μας.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ απευθύνει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εύα και στον γιο του Σπύρο. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This