Στον κλοιό του ΔΝΤ η Ουκρανία

Νέα αξιολόγηση σε περίοδο κρίσης

Must Read

Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκίνησε την Τετάρτη τις εργασίες για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος δανεισμού του ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, εν μέσω ενός μεγάλου κυβερνητικού ανασχηματισμού εν καιρώ πολέμου.

Το ΔΝΤ είναι βασικός διεθνής δανειστής του Κιέβου και το τετραετές πρόγραμμά του αποτελεί κρίσιμο μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου πακέτου οικονομικής στήριξης της χώρας, η οποία προετοιμάζεται για έναν τρίτο δύσκολο χειμώνα προσπαθώντας να αποκρούσει την επέλαση του ρωσικού στρατού. Το Κίεβο δαπανά περίπου το 60% του συνολικού προϋπολογισμού του για τη χρηματοδότηση του στρατού του και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική στήριξη από τους δυτικούς εταίρους του για την καταβολή συντάξεων και μισθών στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και τη χρηματοδότηση λοιπών δαπανών.

Η Ουκρανία έχει λάβει περίπου 98 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια από τη Δύση από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Σε αυτό το σημείο η ουκρανική οικονομία είναι εντελώς εξαρτημένη από τις παροχές της Δύσης και μία κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε μεγάλη απώλεια και χασούρα για όσους έχουν επενδύσει στη νίκη της Ουκρανίας.

Η αξιολόγηση του ΔΝΤ γίνεται σε μία κρίσιμη συγκοιρία όπου ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, με την ηγεσία του να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση τόσο από τους διεθνείς σπόνσορες του όσο και από τον Ουκρανικό λαό που βλέπει την οικονομική, πολιτική και πρωτίστως στρατιωτική κρίση στη χώρα να εντείνεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This