ΕΟΔΥ για ιό του Δυτικού Νείλου: 2 θάνατοι και 16 νέα κρούσματα

Νοσηλεύονται 13 άτομα, εκ των οποίων 8 σε ΜΕΘ

Must Read

Αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου την περασμένη εβδομάδα στην χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα.

Αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται 13 άτομα, εκ των οποίων 8 σε ΜΕΘ.

Από τις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου έχουν πεθάνει συνολικά 17 άτομα από την νόσο, η οποία μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δεκαέξι (16) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία και ένα στην Αυστρία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Για δύο ακόμη κρούσματα, με σύνθετο ιστορικό ταξιδιών, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διερεύνησης σχετικά με το εάν πρόκειται για εισαγόμενα ή εγχώρια κρούσματα (τα οποία, επίσης, δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση).

Έχουν καταγραφεί δεκαεπτά (17) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This