Η χώρα διαλύεται και μιλούν για brain gain!

Επικοινωνιακές πομφόλυγες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Must Read

Είτε είναι εκτός πραγματικότητας είτε πουλάνε τρέλα με πολύ επιτυχημένο τρόπο εκεί στην κυβέρνηση. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους σε επικοινωνιακές πομφόλυγες, όπως είναι το brain gain, δηλαδή η επιστροφή Ελλήνων του εξωτερικού στη χώρα.

Παραδείγματος χάριν, χθες η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ) και το υπουργείο Εξωτερικών θεώρησαν σκόπιμο να μας ενημερώσουν μέσω δελτίου Τύπου πως συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (σ.σ. φωτογραφία) με σκοπό την «προσέγγιση και την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για τις ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα, με παράλληλο σχεδιασμό και διαμόρφωση πλαισίου δράσεων και κινήτρων (ευκαιριών απασχόλησης, επιχειρηματικότητας, κατάρτισης κ.λπ.) για την ενημέρωση και την επαναπροσέλκυσή τους στην αγορά εργασίας της Ελλάδας».

Βλέπετε, οι καλοί κύριοι του υπουργικού συμβουλίου, οι διοικητές φορέων υπουργείων και άλλοι παρατρεχάμενοι έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους και τα νοικοκυριά τους τέτοια «πόστα» και τέτοιους μισθούς, που προφανώς για τους ίδιους η Ελλάδα αποτελεί εργασιακό παράδεισο.

Τι σχέση έχει αυτό με την καθημερινότητα της πλειονότητας; Καμία απολύτως!

Όλοι οι επίσημοι δείκτες αλλά και η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα είναι σε τραγικό επίπεδο: δουλεύουμε περισσότερο από όλους στην Ευρώπη, αμειβόμαστε (σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη) σχεδόν λιγότερο από όλους, τα έξοδα πρώτης ανάγκης αυξάνονται καθημερινά (ενοίκια, λογαριασμοί, τρόφιμα κ.λπ.) και το θεσμικό πλαίσιο στη χώρα, αντί να βελτιώνεται μετά την απομάκρυνση από τα Μνημόνια, χειροτερεύει!

Και αν, ο μη γένοιτο, κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας; Ασ’ το καλύτερα! Αν βρεθεί ασθενοφόρο, αν βρεθεί γιατρός να εφημερεύει, αν βρεθεί δωμάτιο και όχι κάποιο ράντσο σε διάδρομο νοσοκομείου, μπορεί και να γλιτώσει.

Αλλά έχουν στα μυαλά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του πως θα φύγει ένας γιατρός που αμείβεται, π.χ., στη Γερμανία με 5-6 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, για να έρθει στη Σάμο να παίρνει 1.200, να δίνει 700 στο νοίκι, να δουλεύει 28 μέρες σερί, γιατί… εδώ είναι όλα καλύτερα, έχουμε και ήλιο, βρε κουτά!

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This