Νετανιάχου: «Η Χαμάς απέρριψε τα πάντα για την κατάπαυση του πυρός» – «Να μην γίνει νέα πρόταση» λέει η οργάνωση

Must Read

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας με τα δύο μέρη, με τις δύο πλευρές, Χαμάς και Ισραήλ, να «εκτοξεύουν» αλληλοκατηγορίες.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς ότι απέρριψε συνολικά όλα όσα προτάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της διεθνούς μεσολάβησης προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.




«Η Χαμάς απέρριψε τα πάντα και όταν προσπαθούμε να βρούμε (κοινό) έδαφος πάνω στο οποίο να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, αυτοί αρνούνται (και λένε) ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Λοιπόν, ελπίζω αυτό να αλλάξει γιατί θέλω οι όμηροι αυτοί να απελευθερωθούν», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου όπου υποβάθμισε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η επιμονή του να θέλει να διατηρήσει το Ισραήλ τον έλεγχο μιας ζώνης κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις να αποφέρουν καρπούς.

Το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τη συνοριακή ζώνη μεταξύ της νότιας Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου έως ότου υπάρξει εγγύηση ότι (η συνοριακή ζώνη) δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ως σανίδα σωτηρίας για το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Έως ότου συμβεί αυτό, εμείς είμαστε εκεί», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Χαμάς: «Δεν χρειάζεται νέα πρόταση»

Την ίδια στιγμή, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς επανέλαβε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές σήμερα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καταρτιστεί και να υποβληθεί νέα πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας να ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να δεχτεί να τεθεί σε εφαρμογή πρόταση που είχε παρουσιαστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου και η ίδια ανακοίνωσε πως αποδέχεται τη 2η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να παρουσιάσει νέα πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Όμως η Χαμάς επέμεινε στο κείμενο πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες συμφωνίας επιμένοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν θα αποσυρθούν από τον λεγόμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, στα κλειστά σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

«Προειδοποιούμε εναντίον του να πέσει οποιοσδήποτε στην παγίδα και (να εξαπατηθεί από) τα τεχνάσματά του, καθώς χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να παρατείνει την επίθεση εναντίον του λαού μας», κατήγγειλε το παλαιστινιακό κίνημα στην ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης:

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία του πλανήτη σχεδιάζει να αποσύρει τις επενδύσεις του στο Ισραήλ

Αποκάλυψη Κίρμπι: Το Ισραήλ είχε συμφωνήσει να απομακρύνει δυνάμεις από τον «διάδρομο της Φιλαδέλφειας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This