Οι Πολιτείες που θα καθορίσουν το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Γιατί η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια είναι τα κλειδιά για τον Λευκό Οίκο

Must Read

Με μόνο δύο μήνες να απομένουν μέχρι τις Προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο πολιτείες φαίνεται να προσελκύουν τη περισσότερη προσοχή: Η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια.

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν σχεδόν ισόπαλες μεταξύ της Καμάλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ, η κούρσα παραμένει αμφίρροπη, και αυτές οι πολιτείες θα μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος θα πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN, η Χάρις και ο Τραμπ ισοψηφούν στο 47% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στην Πενσυλβάνια, ενώ το 16% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο ή σκέφτεται να αλλάξει γνώμη. Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι αντιπροσωπεύουν ένα κρίσιμο τμήμα και οι δύο εκστρατείες τους προσελκύουν επιθετικά καθώς η ημέρα των εκλογών πλησιάζει.

Η Ρέιτσελ Γουίλιαμς, πολιτική εμπειρογνώμονας με έδρα την Ουάσινγκτον, συμφωνεί ότι η κούρσα απέχει πολύ από το να κριθεί. «Τα πράγματα είναι ισόπαλα στη Πενσυλβάνια. Και οι δύο έχουν τις ίδιες πιθανότητες σε αυτό το σημείο, δίνοντας μεγάλες μάχες για να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά όλα θα κριθούν από το ποιος θα παίξει πιο καλά τα χαρτιά του τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η Γουίλιαμς στο TRT World.

Η Τζόρτζια παρουσιάζει μια παρόμοια εικόνα εκλογικής αγωνία. Η δημοσκόπηση του CNN δείχνει ότι η Χάρις προηγείται οριακά, με το 48% των πιθανών ψηφοφόρων να την υποστηρίζουν, έναντι 47% για τον Τραμπ. Ωστόσο, το 12% των ψηφοφόρων στη Τζόρτζια παραμένει αναποφάσιστο ή ανοιχτό στο να αλλάξει γνώμη, γεγονός που καθιστά την κούρσα απρόβλεπτη. Δεδομένης της μικρής διαφοράς στις εκλογές του 2020, όπου ο Μπάιντεν κέρδισε στη Τζόρτζια με μόλις 12.000 ψήφους, και οι δύο εκστρατείες γνωρίζουν ότι πρέπει να μεγιστοποιήσουν την προσέλευση των πιθανών ψηφοφόρων τους.

Οι λευκοί ψηφοφόροι χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο στη Τζόρτζια υποστηρίζουν σθεναρά τον Τραμπ, με περίπου το 70% από αυτούς να τον υποστηρίζουν. Η Χάρις, εν τω μεταξύ, έχει προβάδισμα μεταξύ των νεότερων δημογραφικών ομάδων και των μαύρων ψηφοφόρων, δύο ομάδες στις οποίες βασίζεται η εκστρατεία της για να δώσει και πάλι την πολιτεία στους Δημοκρατικούς. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την προσέλευση των ψηφοφόρων παραμένουν. Ενώ η Χάρις προηγείται μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, υπάρχει ανησυχία σχετικά με το επίπεδο φανατισμού της δημογραφικής ομάδας. Μόνο το 61% των μαύρων ψηφοφόρων στη Τζόρτζια δηλώνουν ότι έχουν «πολλά κίνητρα» για να ψηφίσουν, σε σύγκριση με το 70% των λευκών ψηφοφόρων.

Στην Πενσυλβάνια, το χάσμα αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο, με μόλις το 56% των μαύρων ψηφοφόρων να εκφράζουν πολλά κίνητρα, σε σύγκριση με το 72% των λευκών συμπολιτών τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας κρίσιμος παράγοντας αν ο Χάρις ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία του Μπάιντεν. Το προβάδισμα της Χάρις μεταξύ των μεσοαστών γυναικών στη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια είναι σημαντικό, αλλά η υποστήριξη που χαίρει ο Τραμπ μεταξύ των λευκών ανδρών της εργατικής τάξης είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Και οι δύο εκστρατείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να πείσουν τους ψηφοφόρους που δεν έχουν λάβει μία τελική απόφαση για το ποιόν θα ψηφίσουν.

Καθώς και οι δύο εκστρατείες οδεύουν προς την τελική ευθεία, είναι σαφές ότι η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με τόσο μικρά περιθώρια, κάθε ψήφος θα είναι σημαντική και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This