Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγ. Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη – Εκατοντάδες ελλείψεις

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν τα διαχρονικά αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων, κ. Στέφανο Χατζηλιάδη, δεν βγαίνουν οι βάρδιες, καθώς έχουν φύγει 24 άτομα και θα έρθουν μόλις εννέα τον Νοέμβριο. Ακόμη, έκλεισε η μονάδα αυξημένης φροντίδας που ήταν δώρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και εγκαινιάστηκε την περίοδο της πανδημίας. Ο κ. Χατζηλιάδης έκανε λόγο και για τα κτηριακά προβλήματα, καθώς, όπως είπε, πέφτουν σοβάδες, ενώ υπάρχει αμίαντος σε διάφορα τμήματα όπως στο μαγειρείο, τις αποθήκες και το φαρμακείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε πως υπάρχει έλλειψη σε 160 οργανικές θέσεις, σε ένα νοσοκομείο κορμό στη Βόρεια Ελλάδα, που εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες μαζί με το Παπανικολάου. Ακόμη, όπως ανέφερε, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στα επείγοντα, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ και ο δρόμος που οδηγεί στο νοσοκομείο προκαλεί προβλήματα στους χειρουργημένους. Τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να συγκεντρώνουν δεκάδες ρεπό και οι γιατροί να κάνουν αλλεπάλληλες εφημερίες.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, έχουν περάσει έξι μήνες από τα απογευματινά χειρουργεία και, αυτή τη στιγμή, περιμένουν 100.000 ασθενείς. Αυτοί που χειρουργούνται είναι εκτός λίστας αναμονής. Αυτοί που είναι στη λίστα 3 χρόνια δεν έχουν χρήματα αλλιώς θα πήγαιναν στον ιδιωτικό τομέα. Στη Θεσσαλονίκη, από τις 70 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν οι 43.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This