Πέθανε από τα εγκαύματά της η μαραθωνοδρόμος Τσεπτέγκι – Την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά ο σύντροφός της

Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό

Must Read

Δεν τα κατάφερε η 33χρονη μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα Ρεμπέκα Τσεπτέγκι η οποία νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Πριν λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση στο σπίτι της από τον σύντροφό της, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά. Η επίθεση μάλιστα της προκάλεσε εγκαύματα στο 75% του σώματός της.




 

Η ομοσπονδία Αθλητισμού της Ουγκάντας, ανέφερε τα εξής:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αθλήτριάς μας, Rebecca Cheptegei, νωρίς σήμερα το πρωί, η οποία έπεσε με τραγικό τρόπο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ως ομοσπονδία, καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις και ζητάμε δικαιοσύνη. Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Οι γονείς της 33χρονης είχαν δηλώσει ότι το ζευγάρι τσακωνόταν για το ακίνητο που αγόρασε η Τσεπτέγκι για να βρίσκεται κοντά στα πολλά αθλητικά προπονητικά κέντρα της κομητείας Trans Nzoia της Κένυας.

Η 33χρονη αθλήτρια, η οποία τερμάτισε 44η στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) στην πόλη Ελντορέτ στην δυτική Κένυα, όπου βρισκόταν σε «κρίσιμη κατάσταση, με εγκάυματα σε περισσότερο από το 80% του σώματος της», όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί.

Μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε, αφού «ανέπτυξε μια βακτηριακή λοίμωξη από σήψη».

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την σχετική έκθεση της αστυνομίας, ο ύποπτος που ταυτοποιήθηκε ως Ντίξον Ντιέμα Μαρανγκάς, μπήκε στο σπίτι της Τσεπτέγκι γύρω στις 14:00 τοπική ώρα, ενώ εκείνη βρισκόταν στην εκκλησία με τα παιδιά της.

Η εκλιπούσα ζούσε με την αδελφή της και τα δύο της παιδιά σε αυτό το σπίτι που είχε χτίσει στην πόλη Έντεμπες, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουγκάντα, εξήγησε ο πατέρας της, Τζόζεφ.

Όταν επέστρεψαν από την εκκλησία, ο φερόμενος ως δράστης, της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά μπροστά στα παιδιά της, δύο κορίτσια ηλικίας 9 και 11 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Standard.

Σημειώνεται, ότι η έκθεση της αστυνομίας παρουσιάζει την Τσεπτέγκι και τον Μαρανγκάς «ως ένα ζευγάρι που είχε διαρκώς οικογενειακές διαμάχες».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This