Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας προ των πυλών: Πότε κορυφώνεται το φαινόμενο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις βροχές

Τι εξηγεί ο μετεωρολόγος για τα φαινόμενα του Σεπτεμβρίου

Must Read

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να επικρατούν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή του.

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πλησιάζουν οι ημέρες οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις κυρίως την Παρασκευή από τα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βλέπουμε πιο πολλές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. «Από την άλλη εβδομάδα θα μας προσεγγίσει ένα πιο οργανωμένο χωρικά και χρονικά κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει περισσότερες βροχές και θα αφορά περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα», επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open και συνεχίζει:

«Την Παρασκευή θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην Κέρκυρα καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος νερού. Παράλληλα θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία ενώ αργότερα θα επηρεαστεί και τμήμα της βόρειας και κεντρικής χώρας με μειωμένη όμως ένταση όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα».

Ο καιρός σήμερα

Σε ό,τι αφορά στον καιρό σήμερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως θα είναι άστατος στο Ιόνιο όπου αναμένονται βροχές από το μεσημέρι προς απόγευμα. «Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ», τόνισε και κατέληξε:

«Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου».

 

Νωρίτερα, έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κάνοντας λόγο για διήμερο με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά. Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί). Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα. Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια», αναφέρει και συμπληρώνει:

«Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα. Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This