Θράσος και απειλές Μίτσκοσκι μετά την απόφαση για το δήθεν «Κέντρο Γλώσσας»

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» προκάλεσε... νευρική κρίση στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό

Must Read

Νευρική κρίση προκάλεσε στα Σκόπια η απόφαση του μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, που δημοσίευσε το Σάββατο η «δημοκρατία», θέτοντας εκτός νόμου το δήθεν «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Το σχετικό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» της 30ης Αυγούστου

Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, για την οποία πανηγύριζε ο Ζάεφ το 2022, επιχειρούσε να βαφτίσει τα σκοπιανικά ως «μακεδονικά» έπειτα από μια ακατανόητη όσο και απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας προ διετίας.

Ο Μίτσκοσκι έχασε την ψυχραιμία του μετά την απόφαση του Εφετείου, κάνοντας λόγο για «πρόκληση από ελληνικής πλευράς». Προφανώς, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει κράτος δικαίου, αφού η απόφαση δεν ήταν πολιτική, αλλά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μιας χώρας-μέλους του στενού πυρήνα της Ε.Ε.

Τα Σκόπια δεν είναι καν ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι ένας από τους λόγους είναι ότι δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις.

Στήριξη

Ο Σκοπιανός, που προκαλεί διαρκώς την Ελλάδα από την ημέρα που εξελέγη αναφέροντας το τεχνητό κράτος του ως «Μακεδονία», παραπλανεί και με τις δηλώσεις του για την απόφαση: «Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη πως μόνο η δική μας πλευρά μεριμνά για την καλή γειτονία».

Φτάνει, μέσα στον πανικό του, να παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ που ήθελε να έχει έδρα στη Φλώρινα είναι σκοπιανικών συμφερόντων: «Οι δικοί μας εκεί έχουν την υποστήριξή μας και θα τους στηρίξουμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ως πολιτικοί μπορούμε να παρέχουμε υλικοτεχνική στήριξη. Υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οπότε θα έχουν την απόλυτη υποστήριξή μας. Δεν θα αντιδράσουμε όπως στο παρελθόν».

Οι ιδρυτές του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» ανήγγειλαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο Μίτσκοσκι υποσχέθηκε να τους «στηρίξει».

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο όρος “μακεδονικά” χρησιμοποιείται επισήμως πανω από 100 χρόνια από την ελληνική πολιτεία. Δείτε απλά την καρτέλα απογραφής του πληθυσμού μετά την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στο ελληνικό κράτος και μετά μιλάμε. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη θ α βρείτε ό,τι θέλετε. Τώρα: όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι γείτονες θα προσδιορίζονται όπως θέλουν κατ’ επιταγή της αγγλοσαξωνικής WOKE κουλτούρας, όσο καινα χτυπιούνται οι σημερινοί ελληνόφωνες.

    • Λέτε να παρέμβει ο Άρειος Πάγος, κατά της απόφασης του Εφετείου;; Μπορεί να το δούμε και αυτό, εκτός αν προτρέψει τους Σκοπιανούς να βρουν παρηγοριά στην εκκλησία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This