Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο: Νεκρός ο πιστολέρο με το μακρύκανο όπλο

Must Read

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που προκάλεσε συναγερμό στο Μόναχο πυροβολώντας έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, το οποίο γειτνιάζει με το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, είναι νεκρός, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν, τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο άνδρας έχοντας ένα μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, λόγω της γειτνίασης του κτηρίου με το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των γερμανικών Αρχών είναι ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά για τυχόν συνεργούς. Η αστυνομική επιχείρηση ωστόσο συνεχίζεται με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Η αστυνομία του Μονάχου μάλιστα, ζήτησε και τη συνδρομή των πολιτών με ανακοίνωσή της:

«Στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, γύρω στις 9:15 π.μ., πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας του Μονάχου στην πλατεία Karolinenplatz. Η αστυνομία ζητά την ενεργή συνεργασία σας για να διασφαλιστεί η γρήγορη και ολοκληρωμένη έρευνα. Εάν έχετε τραβήξει φωτογραφίες, βίντεο ή ηχογραφήσεις από τη σκηνή ή το άμεσο περιβάλλον της εκδήλωσης, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να τις καταστήσετε διαθέσιμες στην αστυνομία το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα μεταφόρτωσης».

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτήριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ οι δημοσιουπαλληλίσκοι που φορούν την στολή της αστυνομίας, ξερουν μόνο από τάβλι και μπιρίμπα. Αν πέσει πυροβολισμός, θα εξαφανιστούν σαν τους λαγούς. Οι μισοί από αυτούς δε, είναι για το σκυλογκρέμι από άποψη νοημοσύνης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This