Ψυχίατροι ενηλίκων στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ – «Επικίνδυνη τακτική», λέει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου «προσωρινά» εφημερεύουν ψυχίατροι ενηλίκων!

Όπως επισημαίνει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος πρόκειται για «επισφαλή και επικίνδυνη τακτική». Ειδικότερα, με επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ και κοινοποίηση στον υπουργείο Υγείας, στην ΔΥΠΕ Κρήτης και στην πρόεδρο της Ψυχιατριακής Εταιρείας Ελλάδος επισημαίνει ότι «βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων είναι διακριτές, με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται η κάθε ειδικότητα».

«Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος υπογραμμίζει πως η χρήση ψυχιάτρων ενηλίκων σε παιδοψυχιατρική κλινική «δεν έχει αποδώσει σε κανένα νοσοκομείο της χώρας ή διεθνώς, αφού θεωρήθηκε από σύσσωμη από την επιστημονική κοινότητα, ως ένα μέτρο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και κάνει γνωστό πως για το συγκεκριμένο θέμα «δεν ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ». Ως εκ τούτου, ζητά την ενημέρωση της επιτροπής το συντομότερο δυνατό.

Την ίδια ώρα ψυχίατρος από τον Άγιο Νικόλαο άρχισε ήδη τις εφημερίες στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που έμεινε με έναν γιατρό αυτής της ειδικότητας μετά την παραίτηση του ενός από τους δύο εναπομείναντες γιατρούς οι οποίοι τη στελέχωναν τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική κατάσταση στην οποία εξωθείται το ΕΣΥ επιβεβαιώνεται από τις δραματικές ελλείψεις και το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης αντί να προκηρύξουν νέες θέσεις αυτής της ειδικότητας, προσλάβουν ψυχίατρο (ενηλίκων) από άλλο νομό προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This