Ισλαμιστής του ISIS ο 18χρονος που πυροβόλησε στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο – Βίντεο ντοκουμέντο

Οι αυστριακές Αρχές είχαν βρει υλικό στο κινητό του, αλλά δεν προχώρησαν σε δίωξη

Must Read

O Εμρά Ι., 18 ετών Αυστριακός βοσνιακής καταγωγής, είναι ο δράστης της επίθεσης με όπλο εναντίον αστυνομικών έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο Μόναχο. Είναι ισλαμιστής και μέλος του ISIS.

Σύμφωνα με την Bild, ο 18χρονος δράστης ζούσε μόνιμα στην Αυστρία και ονομάζεται Έμρα Ι. (Emrah I.). Όλα τα τοπικά ειδησεογραφικά Μέσα αναφέρουν ότι έχει γεννηθεί στο Σάλτσμπουργκ το 2006 με καταγωγή από την Βοσνία. Τα κίνητρά του μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard μεταδίδει ότι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ήταν γνωστός στις αυστριακές Αρχές ως ισλαμιστής και το 2023 είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διάδοση προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αυστριακές Αρχές είχαν βρει ανάλογο υλικό στο κινητό του, αλλά δεν προχώρησαν σε δίωξη.

Σύμφωνα με την γερμανική Αστυνομία, ο 18χρονος έδρασε μόνος και χρησιμοποίησε μια παλιάς κατασκευής επαναληπτική καραμπίνα Mauser ενώ έφερε και ξιφολόγχη μπαγιονέτα.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This