Απίστευτες δικαιολογίες (τρεις μέρες μετά) για τις ευχές στους Τούρκους σφαγείς

Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον υποστράτηγο που υπέβαλε τα σέβη του ως ανόητο, λέγοντας ότι πήγε σε λάθος εκδήλωση και... δεν κατάλαβε - Tόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο όμως και το Γενικό Επιτελείο παραμένουν σιωπηλά, αρνούμενα να τοποθετηθούν

Must Read

Από την ένοχη σιωπή, στην πρωτοφανή γελοιότητα. Τελικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο ένα αυταρχικό καθεστώς που στόχο έχει να «ποδοπατά» όποιον μπαίνει ως εμπόδιο στα σχέδιά της, αλλά και ένα κράμα ασόβαρων και ανεύθυνων πολιτικών ανδρών, που γίνονται πρωταθλητές στα fake news.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εθνικός λασπολόγος, ο οποίος, ως ανταμοιβή για τη θέση που κατέχει, έχει επωμιστεί να «καθαρίζει» τα άπλυτα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο που τα «εγκλήματα» της κυβέρνησης είναι τόσο προφανή, που ο Παύλος Μαρινάκης έχει υποχρεωθεί να μετατραπεί σε πολιτικό ανέκδοτο και κομιστή των πλέον φαιδρών επιχειρημάτων που έχουν ακουστεί στην ύστερη πολιτική ζωή του τόπου.

Ενώ ο Παύλος Μαρινάκης επί δύο ημέρες απέφευγε να τοποθετηθεί, αρκούμενος σε επιθέσεις προς τη «δημοκρατία», χθες αποφάσισε να αλλάξει γραμμή. Μόνο που αυτή η κυβίστηση ήταν ντροπιαστική τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνησή του, καθώς αποφάσισε να κάνει το άσπρο μαύρο, νομίζοντας πως μιλάει σε ιθαγενείς και λωτοφάγους.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Η εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία, όπως αναφέρεται ρητά στην επίσημη πρόσκληση, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία απεστάλη από τον Τούρκο πρέσβη και τον Τούρκο ακόλουθο Αμυνας, αφορούσε την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αναφέρεται χαρακτηριστικά “Turkish Armed Forces Day” και όχι “ημέρα νίκης”, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Αρα, ένα ανακριβές δεδομένο είναι αυτό. Σε αυτή, λοιπόν, ακριβώς την εκδήλωση παρέστη Ελληνας υποστράτηγος του Στρατού Ξηράς και όχι σε εκδήλωση για την “ημέρα νίκης”, όπως γράφεται. Το έχουμε διαψεύσει πάρα πολλές φορές. Στην οποία η χώρα μας, κατά πάγια τακτική, όπως είναι αυτονόητο, δεν εκπροσωπείται, ούτε στέλνει εκπρόσωπο, ούτε ποτέ πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για τις προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις και φαντάζομαι αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, δεν εξήγησε πως στη δήθεν αθώα εκδήλωση των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκε η αφίσα που απεικονίζει τους πανηγυρισμούς για τη σφαγή των Ελλήνων. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο κ. Μαρινάκης έχει μάθει να πολιτεύεται με καταφανέστατα ψεύδη, εκμεταλλευόμενος την ομερτά που του παρέχουν τα δημοσιογραφικά Pay Roll του Μαξίμου.

Φαιδρή δικαιολογία

Προτού, όμως, επικαλεστεί αυτή τη φαιδρή δικαιολογία, ο ίδιος έλεγε άλλα, αρνούμενος εμμέσως το γεγονός. Συγκεκριμένα, δύο ημέρες νωρίτερα, ο κ. Μαρινάκης αρκούνταν σε επιθέσεις κατά της «δημοκρατίας», μιλώντας για αντιπατριωτική στάση της εφημερίδας.

«Οταν η αντιπολίτευση ξεπερνάει αυτά τα όρια και φτάνει στο τέλος να γίνεται αντιπολίτευση στη χώρα, είτε αυτό γίνεται από ένα κόμμα είτε γίνεται από ένα μέσο, τότε νομίζω ότι αυτό το πράγμα μόνο κακό κάνει σε μια σειρά από ζητήματα. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Εντυπωσιακό, βέβαια, είναι το γεγονός πως τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο όμως και το Γενικό Επιτελείο παραμένουν σιωπηλά, αρνούμενα να τοποθετηθούν επί του θέματος. Προφανώς, είτε γιατί εκτελούσαν εντολές του Μαξίμου είτε επειδή έχει επιβληθεί σιωπητήριο από τους επιτελάρχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίθεση Βελόπουλου

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και του βολικού για την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανήλθε επί του θέματος κάνοντας λόγο για κυβερνητικό έγκλημα.

«Σήμερα ο κ. Μαρινάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τα έκανε χειρότερα. Μας είπε, δηλαδή, ότι ο στρατηγός, που τίμησε την ,τουρκική πρεσβεία, τίμησε τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. Δηλαδή, με λίγα λόγια, μας είπε ότι τίμησε τις ένοπλες δυνάμεις που διεκδικούν ελληνικό έδαφος, που διεκδικούν την Ελλάδα και απαιτούν από την Ελλάδα να γονατίσει. Εάν δεν το γνωρίζει ο κ. Μαρινάκης, να του το υπενθυμίσουμε: αυτούς τίμησε η κυβέρνηση, αυτούς τίμησε ο υποστράτηγος».

Εξηγήσεις για την υπόθεση ζήτησε και ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. «Την ημέρα αυτή βρέθηκε εκεί Ελληνας υποστράτηγος, γιατί; Για να συγχαρεί τους Τούρκους; Ποιος έδωσε την εντολή να παραστεί εκεί ο Ελληνας υποστράτηγος;» ανέφερε χαρακτηριστικά προχθές.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Κούλης γιορτάζει μαζί με τους Τούρκους την σφαγή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
    Τόσο φιλότουρκος και ανθελληνας είναι!!!

  2. Να ξηλωθούν και να αποπεμφθούν όσοι ηλίθιοι υψηλόβαθμοι ανίκανοι έδωσαν την εντολή μαζί με
    αυτό το πρόβατο που πήγε χωρίς να σκεφτεί κ;ι να το ψάξει.
    Το ίδιο και οι πολιτικοί του προιστάμενοι που σε άλλες εποχές θα τους είχαν κρεμάσει .
    ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This