Θα δικαστούν οι ειδικοί φρουροί για τον βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας

Κατηγορούνται για τον άγριο βιασμό της κοπέλας σε χώρο που λειτουργεί ως αποδυτήρια τον Οκτώβριο του 2022

Must Read

Καταπέλτης είναι το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τους τρεις αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον άγριο βιασμό μιας 19χρονης στο ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας τον Οκτώβριο του 2022.

Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση, το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε σε δίκη τους κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ειδικότερα, οι δύο θα δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για το κακούργημα του βιασμού από κοινού και με κοινό δόλο.

Ο ένας εξ αυτών αντιμετωπίζει, επιπλέον, το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς κατηγορείται ότι μαγνητοσκόπησε τον καταγγελλόμενο βιασμό με φορητή κάμερα που βρισκόταν στη στολή του! Αν και το βιντεοληπτικό υλικό διαγράφηκε, στη συνέχεια ανακτήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αποτελεί μέρος της δικογραφίας, με τον κατηγορούμενο ένστολο να ισχυρίζεται πως προκύπτει συναίνεση της 19χρονης από τις βιντεοσκοπημένες εικόνες.

Ο τρίτος κατηγορούμενος παραπέμπεται σε δίκη για συνέργεια στον βιασμό, επίσης με κοινό δόλο, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει απαλλαγεί ακόμα ένας ειδικός φρουρός, για τον οποίο αποδείχθηκε ότι δεν συμμετείχε στα παραπάνω αδικήματα. Αλλωστε, το ίδιο το θύμα δεν κατέθεσε το παραμικρό εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του βουλεύματος περιγράφεται ότι η 19χρονη οδηγήθηκε σε χώρο του Α.Τ. που λειτουργεί ως αποδυτήρια και βιάστηκε διαδοχικά από τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς, ενώ η ίδια βρισκόταν σοκαρισμένη και σε κατάσταση που δεν της επέτρεπε ν’ αντιδράσει.

Κομβικής σημασίας για την παραπομπή των τριών ειδικών φρουρών ήταν η κατάθεση του γυναικολόγου που εξέτασε τη 19χρονη κοπέλα, σύμφωνα με την οποία η νεαρή πήγε σε εκείνον με αιμορραγία, καθώς επίσης η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη και η κατάθεση ψυχολόγου, που προέτρεψε, όπως και ο γυναικολόγος, το θύμα να καταγγείλει τον βιασμό του.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι στις 17 Οκτωβρίου 2022, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισής τους σε Α.Τ. μία φορά τον μήνα και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με το θύμα. Ολοι αρνούνται τον βιασμό, ωστόσο παραδέχονται ότι υπήρξε σεξουαλική συνεύρεση, αλλά με τη συναίνεση της 19χρονης.

«Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι απολύτως εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο, καθόσον έλαβε υπ’ όψιν όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Τόσο η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο όσο και το σκεπτικό των δικαστών, όπως αποτυπώνονται στο βούλευμα, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του θύματος και καταρρίπτουν τους απαράδεκτους ισχυρισμούς συνηγόρου τού ενός κατηγορουμένου ότι το 19χρονο θύμα δήθεν ικανοποίησε μια φαντασίωση που είχε. Πιστεύουμε ότι και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών θα δικαιώσει το θύμα» δήλωσε η δικηγόρος της 19χρονης Αλεξάνδρα Κρεμιζά, μιλώντας στο dikastiko.gr.

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This