Τζόρτζια: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου – Του είχε κάνει δώρο το όπλο του μακελειού!

Ο 54χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες - Χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον έφηβο - Είχαν ανακριθεί και οι δύο το 2023

Must Read

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση του μακελειού σε λύκειο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ με έναν 14χρονο να παίρνει όπλο και να πυροβολεί σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, δύο συνομηλίκους του και δύο καθηγητές, και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλα εννιά!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν τουφέκι τύπου AR-15, όπως συμβαίνει συχνά σε τραγωδίες αυτού του είδους, και το είχε κάνει δώρο στον δράστη ο πατέρας του!

Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι έχει πλέον συλληφθεί και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών. Το αδίκημα του φόνου εκ προθέσεως στη Τζόρτζια τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης και ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Οι κατηγορίες αυτές απορρέουν από το γεγονός ότι ο κ. Γκρέι επέτρεψε εν γνώσει του στον γιο του, τον Κόλτ, να έχει στην κατοχή του ένα όπλο», δήλωσε ο διευθυντής του GBI, Κρις Χόσεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Οι κατηγορίες του συνδέονται άμεσα με τις πράξεις του γιου του και με το να του επιτρέπει να κατέχει όπλο».

Το ζήτημα της γονεϊκής ευθύνης για εγκλήματα ανηλίκων προβάλλεται ολοένα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.

Αυτός είναι ο 14χρονος

Στο μεταξύ στο φως ήρθαν νέες φωτογραφίες του 14χρονου μακελάρη Κολτ Γκρέι. Σύμφωνα με το Sky News, τις έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη.

O έφηβος άκουσε χθες Πέμπτη να του απαγγέλλονται κατηγορίες για τον φόνο το πρωί της προηγουμένης δυο συμμαθητών του και δυο εκπαιδευτικών στο λύκειο όπου φοιτούσε, στην Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η σφαγή προστέθηκε στην ατελείωτη μακάβρια σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται επί δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, φαινόμενο που δεν έχει παρόμοιο σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.

Ο έφηβος κατηγορείται για τέσσερις φόνους —δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά— μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Το γραφείο έρευνας της πολιτείας, που ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ως ενήλικος, διευκρίνισε χθες ότι ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα.

«Η έρευνα (…) συνεχίζεται», ανέφερε η υπηρεσία μέσω X. «Βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα της πολύ περίπλοκης έρευνας και η τήρηση των διαδικασιών είναι κεφαλαιώδης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως χθες επρόκειτο να γίνει νεκροψία-νεκροτομή των θυμάτων.

Οι τραγωδίες αυτής της φύσης επαναλαμβάνονται αέναα στις ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι και το ρυθμιστικό πλαίσιο όσον αφορά την αγορά και την κατοχή ακόμη και πολεμικών όπλων είναι εντυπωσιακά χαλαρό.

Τον Απρίλιο, οι γονείς εφήβου ο οποίος σκότωσε τέσσερις μαθητές στο λύκειο όπου φοιτούσε, στο Μίσιγκαν, καταδικάστηκαν να εκτίσουν κάθειρξη δέκα ως δεκαπέντε ετών, απόφαση δίχως προηγούμενο, που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στη χώρα.




Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλει ενίσχυση των ελέγχων ως προς την αγορά και την κατοχή όπλων — ιδέα στην οποία αντιστέκεται σθεναρά το πανίσχυρο λόμπι των όπλων NRA.

Αξιοσημείωτο στην υπόθεση της σφαγής στο λύκειο: τον Μάιο του 2023, ο έφηβος, τότε μόλις 13 ετών, όπως και ο πατέρας του, ανακρίθηκαν από την αστυνομία σχετικά με απειλές για επίθεση σε σχολείο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης· όμως δεν δόθηκε συνέχεια, καθώς δεν θεωρήθηκε πως υπήρχε εύλογη αιτία, γνωστοποίησε το FBI.

Δείτε επίσης:

Αυτός είναι ο μακελάρης της Τζόρτζια – Έφυγε από το μάθημα και ήθελε να επιστρέψει στην τάξη με το όπλο!

Τζόρτζια: Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού – Ο 14χρονος είχε ερευνηθεί και το 2023 για παρόμοιες απειλές

Τραμπ: Παρανοϊκό τέρας ο δράστης του μακελειού στο Λύκειο της Τζόρτζια – Κρατείται 14χρονος μαθητής

Δύο νεκροί και 4 τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε σχολείο της Τζόρτζια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This