Στοιβάζουν τους μαθητές λίγο πριν το πρώτο κουδούνι – Κλείνουν 1.000 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα

Must Read

Εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιδρούν στις μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και καταργήσεις σχολικών μονάδων που αποφάσισε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Συγνωνεύονται εκατοντάδες τμήματα, δημιουργώντας, έτσι, ασφυκτικές συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου.




 

Στην Α’ Αθήνας γίνονται 30 συγχωνεύσεις τμημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούνται τμήματα με 24 και 25 παιδιά που ανάμεσά τους υπάρχουν από τρεις έως και έξι γνωματεύσεις για αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες κ.λπ.!

Στην Ανατολική Αττική αρνούνται κατατμήσεις ή γίνονται συμπτύξεις σε πάνω από 8 σχολεία. Αντίστοιχα στη Β’ Αθήνας οι αρνήσεις κατάτμησης τμημάτων παρά τον αυξημένο αριθμό γνωματεύσεων αφορά τουλάχιστον 37 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Ανδρέας Καργόπουλος, γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, τόνισε στο Mega ότι τουλάχιστον 1.000 τμήματα έχουν κλείσει στη χώρα. «Έκλεισαν ολιγομελές τμήμα πέντε μαθητών στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου, στον τουριστικό κλάδο. Οι μαθητές σταματάνε το σχολείο, αλλάζουν ειδικότητα ή πάνε στην Αμαλιάδα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί, έχουν όλοι τα ίδια μορφωτικά δικαιώματα», είπε ο Ανδρέας Καργόπουλος.

Για τη διακοπή λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στο οποίο φοιτούσαν 40 μαθητές, ο ίδιος υπογράμμισε: «Θέλουν να κάνουν έξωση στα παιδιά, να τα διώξουν και να τα διαμοιράσουν σε σχολεία που δεν μπορούν να πάνε παιδιά με αμαξίδια». «Δεν έχουν ασανσέρ, ούτε ράμπες. Το σώσαμε για 6 μήνες το σχολείο και φέτος θέλουν να το ξανακλείσουν. Στην ουσία απαγορεύουν στα παιδιά αυτά να πάνε σχολείο», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες.

Όπως τονίζουν, «πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η αλήθεια ειναι ότι 25 παιδιά σε μια τάξη είναι φυσιολογικός αριθμός. Στα χρόνια μου έφταναν 60….Θα μου πείτε άλλαξαν οι καιροί και υποτίθεται προοδεύσαμε. Παρ όλα αυτά είδα ότι με τις δυσκολίες προχωράνε καλύτερα τα παιδιά παρά με όλες τις ανέσεις και όλη μέρα στα κινητά…..Και σπουδασαμε και παιδιά μεγαλώσαμε και καταφέραμε να σταθούμε στη ζωή. Τα σημερινά παιδιά είναι πλήρως εξαρτημένα απ το χαρτζηλικι και από το πατρικό….Θέλει να τριφτουν λίγο γιατί μπορεί ν αντιμετωπίσουν και κάνα πόλεμο και τότε τι θα κανουν; θα πηδανε απ τις ταρατσες;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This