Ώρες αγωνίας για το αγοράκι που τραυματίστηκε από κορμό δέντρου στην Παύλιανη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία»

Έμεινε από... λάστιχο ασθενοφόρο από το ΚΥ Αμφίκλειας που έσπευσε για βοήθεια!

Must Read

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αγοριού ηλικίας 4 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά χτες αργά το απόγευμα, σε ορεινή περιοχή της Παύλιανης στη Φθιώτιδα.

Ο ανήλικος, τον οποίο χτύπησε κορμός δέντρου στο κεφάλι και στο θώρακα ενώ έπαιζε με το αδερφάκι του, το οποίο επίσης τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι, νοσηλεύεται, πλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διακομίστηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του lamiareport.gr, το ατύχημα σημειώθηκε όταν κορμοί  δέντρων που βρίσκονταν στοιβαγμένοι στην άκρη του δρόμου, κύλησαν -άγνωστο πως- και χτύπησαν τα δύο αδερφάκια. Πανικόβλητοι, οι γονείς τους κάλεσαν το ΕΚΑΒ και ζήτησαν επειγόντως να μεταβεί ασθενοφόρο στην Παύλιανη, λέγοντάς τους, μάλιστα, ότι, για να κερδίσουν χρόνο, θα κατέβαιναν από το βουνό με το αυτοκίνητό τους για να τούς συναντήσουν, μεταφέροντας το παιδί τους βαριά τραυματισμένο.

Αμέσως ξεκίνησε ένα ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας και ένα άλλο από τη Λαμία, με το πρώτο να συναντά το αυτοκίνητο της οικογένειας κοντά στο χωριό Οίτη. Όμως, δεν παρέλαβε το παιδί, γιατί εκείνη τη στιγμή έπαθε λάστιχο! Πάραυτα, η γιατρός του ασθενοφόρου ανέλαβε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο τραυματισμένο αγοράκι που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση.

Τελικά, το άτυχο αγοράκι παρέλαβε το δεύτερο ασθενοφόρο και το μετέφερε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Εκεί η κατάστασή του εκτιμήθηκε από τους γιατρούς ως πολύ σοβαρή και ανέλαβαν να το σταθεροποιήσουν, προκειμένου να μεταβεί εσπευσμένα σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Με τις σειρήνες αναμμένες και με δύο γιατρούς συνοδεία, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ και έναν νευροχειρουργό, το ασθενοφόρο έφτασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο Παίδων. Εκεί υπήρχε ένα ολόκληρο επιτελείο σε ετοιμότητα που παρέλαβε το παιδάκι για να μπει άμεσα σε χειρουργείο.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This