Έλληνας ο νέος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια

Επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

Must Read

Ο Έλληνας διπλωμάτης Μιχάλης Ρόκας ανέλαβε τα καθήκοντα νέου επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια διαδεχόμενος τον Ντέιβιντ Γκιρ. Διορίστηκε επίσημα κατόπιν απόφασης του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπηρέτησε ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Μαλαισία από τον Δεκέμβριο του 2020. Διαθέτει 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις, όπως επιτετραμμένος της ΕΕ και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Νέα Ζηλανδία, καθώς και προϊστάμενος του Τμήματος Υποστήριξης των Αντιπροσωπειών στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Την Παρασκευή ο κ. Ρόκας επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο των Σκοπίων. Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα δήλωσε πως η φιλοδοξία της χώρας της για πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα συνοχής για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χώρας.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια λάβαμε γενναίες και πολύ δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον του μέλλοντος των πολιτών μας και της χώρας. Έχουμε κάνει πολλά για να πλησιάσουμε τα απαραίτητα ευρωπαϊκά πρότυπα, να υιοθετήσουμε σημαντικό μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και να δημιουργήσουμε αποτελεσματικές διοικητικές και δικαστικές δομές. Ταυτόχρονα, παραμείναμε αποδεδειγμένα έμπιστος εταίρος της ΕΕ, τόσο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων όσο και μέσω της συμβολής μας στην αντιμετώπιση των πολλών κοινών προκλήσεων» ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Προεδρικό Γραφείο.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Ρόκας ανέγνωσε την δήλωση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η διεύρυνση είναι επένδυση στη συλλογική μας δύναμη και ασφάλεια. Θέλουμε μια ισχυρή, ανταγωνιστική και ασφαλή Ευρώπη, που περιλαμβάνει τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και την Ουκρανία και την Μολδαβία στην Ευρωπαϊκή μας Ένωση».

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι θα εκπροσωπήσει τις αξίες της ΕΕ, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος Δικαίου ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην οικονομική στήριξη που προσφέρει η Ένωση στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η πείρα από τη θητεία μου στην ΕΕ με έχει διδάξει ότι χειρότεροι προδότες και ανθέλληνςς από τους Έλληνες σε διεθνείς οργανισμούς δεν υπάρχουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This