Νεκρή 26χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια στη Δυτική Όχθη – Είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι συμμετέχοντας σε διαδήλωση

Η Aysenur Ezgi Eygi είχε φτάσει στην περιοχή την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου...

Must Read

Η 26χρονη Aysenur Eygi, Αμερικανίδα ακτιβίστρια, η οποία είχε συμμετάσχει σε πορεία διαμαρτυρίας στην Δυτική Όχθη, άφησε σήμερα, Παρασκευή 6/9, την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της περιχής, καθώς είχε δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, η Aysenur Ezgi Eygi, η οποία είχε γεννηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, αλλά είχε πολιτογραφηθεί Αμερικανίδα, καθώς τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Σιάτλ των ΗΠΑ, τραυματίστηκε θανάσιμα από ισραηλινά πυρά, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της επέκτασης εποικισμών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι εξετάζει το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο.

Ο Φουάντ Ναφάα, διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. «Προσπαθήσαμε να της κάνουμε ανάνηψη, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά της…», είπε σχετικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WAFA, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές στην Μπεϊτά, μια πόλη κοντά στην Ναμπλούς, η οποία έχει βιώσει επανειλημμένα επιθέσεις από εποίκους.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This