Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο ότι σαμποτάρισε την παρουσία Τούρκων επιχειρηματιών σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία

Must Read

Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν ενοικιάσει περίπτερα για να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε διεθνή έκθεση εξαγωγών στη Γερμανία, αλλά την τελευταία στιγμή οι γερμανικές Αρχές αρνήθηκαν να τούς χορηγήσουν βίζα για να ταξιδέψουν στη χώρα.

Αυτό αναφέρει σε εκτενές σημερινό ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στέλεχος της εταιρείας που διοργανώνει την έκθεση δήλωσε ότι τέσσερις από τις έξι εταιρείες από την Τουρκία που είχαν δηλώσει συμμετοχή, δεν μπόρεσαν, τελικά, να στείλουν εκπροσώπους τους στη Γερμανία, επειδή δεν τούς χορηγήθηκε η απαραίτητη βίζα από τις γερμανικές προξενικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη. Κι αυτό, παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ότι είχαν κάνει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να συμμετάσχουν στην έκθεση IAW που διεξαγόταν αρχές του μήνα στην Κολωνία.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι τέσσερις αυτές τουρκικές εταιρείες εξαγωγών είχαν ήδη στείλει τα προιόντα τους στην Κολωνία, και, καθώς η βίζα τους καθυστερούσε, ζήτησαν από φίλους ή συγγενείς τους που ζουν στη Γερμανία να επανδρώσουν τα περίπτερά τους, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία ειδική γνώση για τα εκτιθέμενα προϊόντα. Οι επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη τούς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα βίζας, εφόσον έδειχναν το τιμολόγιό τους με το κόστος συμμετοχής στην έκθεση. Όμως, το γερμανικό προξενείο πήρε τα έγγραφά τους, αλλά δεν τους χορήγησε τις βίζες, ούτε τα διαβατήρια, έως την ημέρα της έκθεσης.

«Στείλαμε οκτώ διαβατήρια από έξι εταιρείες και δεν απαντήθηκε ούτε ένα. Τα διαβατήρια, τα οποία συνήθως επιστρέφονται εντός 10 ημερών, δεν έφυγαν από το προξενείο για περισσότερες από δύο εβδομάδες», δηλώνουν δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι εξαγωγείς, που έστειλαν τα προϊόντα τους στην Κολωνία, αλλά οι ίδιοι δεν έφτασαν ποτέ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This