Σκάνδαλο στην Βραζιλία: Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(!) κατηγορείται για 14 υποθέσεις ασέλγειας

ΜΚΟ έλαβε καταγγελίες από πολλές γυναίκες

Must Read

Μέγα σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Βραζιλία, όπου ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σίλβιο Αλμέιντα. «Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο δικτυακός Metropoles αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ Me Too Brasil έλαβε καταγγελίες από πολλές γυναίκες, μεταξύ των οποίων η υπουργός Φυλετικής Ισότητας, Ανιέλε Φράνκο. Η Οργάνωση επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει αυτές οι καταγγελίες για ασέλγεια, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες έλαβαν «ψυχολογική και νομική βοήθεια».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα συναντηθεί με τους 2 υπουργούς εντός των προσεχών ωρών, προκειμένου να αποφασίσει την τύχη του Αλμέιντα.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάποιος που παρενοχλεί δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση (…) Πρέπει, όμως, να του εγγυηθούμε το τεκμήριο της αθωότητας, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» είπε ο Λούλα.

Ο Σίλβιο Αλμέιντα αρνήθηκε τις κατηγορίες με βίντεο που ανήρτησε στα social media. Έκανε λόγο για «παράλογα ψέματα» μέρος μιας «εκστρατείας» για να αμαυρώσουν την εικόνα του, επειδή είναι ένας μαύρος ακτιβιστής που κατέχει δημόσιο αξίωμα.

Ο 48χρονος Σίλβιο Αλμέιντα είναι καθηγητής πανεπιστημίου και σημαντική προσωπικότητα της αφροβραζιλιάνικης κοινότητας. Η σύζυγός του, η Εντνέια Καρβάλιο, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη ενός έτους, χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του «άδικες» και «παράλογες».

Σύμφωνα με το Metropoles, έχουν γίνει συνολικά 14 καταγγελίες σε βάρος του Αλμέιντα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This