ΛΑΡΚΟ: «Καμπανάκι» η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα προειδοποιούν οι απολυμένοι

Το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη κυβερνητική κοροϊδία

Must Read

Πενήντα ημέρες μετά την απόλυσή τους από τη ΛΑΡΚΟ και μόλις 201 από τους 658 πρώην εργαζόμενους στη μεταλλουργία έχουν απορροφηθεί στους φορείς υποδοχής, με μεγάλο αριθμό εξ αυτών να μην έχει λάβει ούτε καν επίδομα ανεργίας.

Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων το σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σε σημερινή ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιπέτειά τους, ενώ επισημαίνει και πως η χθεσινή πυρκαγιά κοντά στις εγκαταστάσεις της Λάρυμνας επιβεβαίωσε τις προειδοποιήσεις τους.

«Έδιωξαν όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στις εταιρείες ανάθεσης φύλαξης προσλαμβάνουν εργαζόμενους με επικεφαλής συνταξιούχους αστυνομικούς, που ουδέποτε έχουν μπει για εργασία μέσα στο εργοστάσιο. Οι πλειοψηφία των εργαζομένων στις εταιρείες ανάθεσης για πρώτη φορά έρχονται στην περιοχή…», υπογραμμίζουν με νόημα και κάνουν λόγο για ένα «καμπανάκι» που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ουσιαστικά μέτρα, καθώς η φωτιά ξέσπασε σε περιουσία της ΛΑΡΚΟ, η οποία ήταν ακαθάριστη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Η φωτιά ξέσπασε σε περιουσία της ΛΑΡΚΟ, η οποία ήταν ακαθάριστη. Οι απολυμένοι ενημέρωσαν την εταιρεία φύλαξης της ΛΑΡΚΟ και την πυροσβεστική. Η κεντρική πύλη του εργοστασίου δεν απαντούσε, ενώ ο υπάλληλος της εταιρείας φύλαξης στην πύλη οχημάτων, όταν ενημερώθηκε δεν ήξερε το σημείο που του αναφέραμε.

Η ομάδα ασφάλειας της ΛΑΡΚΟ δεν ήταν στην ΛΑΡΚΟ, καλέστηκε και ήρθε από το σπίτι με αποτέλεσμα το πυροσβεστικό όχημα της ΛΑΡΚΟ που ήταν ένα χιλιόμετρο από την εστία της φωτιάς, να φτάσει στο συμβάν μετά το πυροσβεστικό σώμα που ήρθε από 40 χιλιόμετρα μακριά.

Παράλληλα η ομάδα ασφάλειας της ΛΑΡΚΟ δεν επαρκούσε αριθμητικά να κινητοποιήσει τα χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ, όπου και αυτά ήταν παρκαρισμένα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Ευτυχώς κινητοποιήθηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα της αμμοβολής που ήταν 10 χιλιόμετρα μακριά.

Ευτυχώς είχε μπουνάτσα, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν είχαν άλλα μέτωπα και κινήθηκαν άμεσα με επιτυχίαΔεν θα είναι όμως κάθε μέρα καλημέρα, για αυτό οι αρμόδιοι πρέπει να τοποθετηθούν και να πάρουν μέτρα».

Καταλήγοντας, οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ αναφέρουν πως δίνουν ραντεβού αύριο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This