Boneyard: Η αμερικανική αεροπορική βάση στην έρημο της Αριζόνα που είναι βγαλμένη από ταινία

Must Read

Η αεροπορική βάση Davis-Monthan στην Tucson της Αριζόνα των ΗΠΑ στεγάζει την μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αεροσκαφών στον κόσμο, γνωστότερη ως «The Boneyard» (υπάρχει και ομώνυμη ταινία). Εκτεινόμενη σε 2.600 στρέμματα, η τεράστια τοποθεσία παρουσιάζει ένα σουρεαλιστικό και εντυπωσιακό τοπίο, όπου σχεδόν 4.400 αεροσκάφη είναι τακτοποιημένα σε σειρά κάτω από τον ήλιο της ερήμου.

Η επιλογή της ερήμου της Αριζόνα ως τόπου εγκατάστασης δεν είναι τυχαία. Το ξηρό κλίμα και η χαμηλή υγρασία στο σημείο παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την διατήρηση των αεροσκαφών. Πολλά από τα οποία φυλάσσονται για λογαριασμό του στρατού των ΗΠΑ και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Το ξηρό περιβάλλον συμβάλλει στην πρόληψη της σκουριάς και της διάβρωσης, εξασφαλίζοντας πως τα αεροσκάφη παραμένουν σε καλή κατάσταση για πιθανή μελλοντική χρήση, ανάκτηση εξαρτημάτων ή ιστορική διατήρηση.

Το Boneyard είναι κάτι περισσότερο από μία απλή εγκατάσταση αποθήκευσης. Χρησιμεύει ως υπαίθριο μουσείο, παρουσιάζοντας μία σειρά παροπλισμένων αεροσκαφών που έχουν καταγράψει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της αεροπορίας. Ανάμεσα στα κειμήλια που διατηρούνται στον χώρο περιλαμβάνονται πρώην αεροσκάφη Air Force One (υπήρξε και ανάλογη ταινία), τα οποία παλαιότερα μετέφεραν προέδρους των ΗΠΑ, όπως και στρατιωτικά αεροσκάφη που δραστηριοποιήθηκαν σε κρίσιμες συγκρούσεις του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα διατηρημένα αεροπλάνα προσφέρουν μία απτή σύνδεση με γεγονότα και ορόσημα του παρελθόντος, παρέχοντας στους επισκέπτες την δυνατότητα να προβληματιστούν σχετικά με την ιστορία της αεροπορίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This