Φοιτητής θύμα της στεγαστικής κρίσης καταγγέλλει αυθαίρετη αύξηση ενοικίου από ιδιοκτήτη σπιτιού

Must Read

Την πρωτοφανή ιστορία του μοιράστηκε ένας φοιτητής που καταδεικνύει την αυθαιρεσία που υπάρχει στις ενοικιάσεις κατοικιών που επιτείνουν το μείζον πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης.

Ο νεαρός μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη του προηγούμενου σπιτιού που έμενε που ήταν μόλις 40 τετραγωνικά!

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο ιδιοκτήτης προχώρησε όχι μία και δύο αλλά τρεις φορές σε αύξηση του ενοικίου με αποτέλεσμα να φτάσει τα 550 ευρώ! Ο ίδιος όπως είναι φυσικό αναγκάστηκε να φύγει και να ψάξει άλλη κατοικία. Όπως είπε ο φοιτητής, είχε υπογράψει συμβόλαιο μόνο για τον πρώτο χρόνο κάτι που έδινε στον ιδιοκτήτη το «ελεύθερο» να προχωρά σε αυθαίρετες αυξήσεις.

«Δεν ξέρω αν ήθελε να το κάνει Airbnb ή να με διώξει» είπε ο νεαρός.

Ο ίδιος αποτελεί την απόδειξη πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στο τομέα της κατοικίας και τα ενοίκια είναι σε δυσθεώρητα ύψη ενώ τα σπίτια είναι πολύ μικρά. Όπως ανέφερε τώρα μένει σε ένα σπίτι 30 τετραγωνικών στου Γκύζη το οποίο δεν διαθέτει θέρμανση ούτε μπαλκόνι και πληρώνει 500 ευρώ!

Ο φοιτητής εργάζεται αλλά δυσκολεύεται να επιβιώσει. «Έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο», τονίζει.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αμέτρητοι ιδιοκτήτες προτιμούν να εχουν τα σπίτια τους κλειστά, από το να νοικιάζουν και ας έχουν οικονομικές ανάγκες. Αυτό δεν το κάνουν από παραξενιά αλλά γιατί έχουν δεινοπαθήσει από κακοπληρωτές ενοικιαστές που τους αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς και κατεστραμμένο σπίτι. Το κράτος θέλει τους φόρους του και δεν ρωτάει τι τραβάει ο ιδιοκτήτης και τι πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του για όλα αυτά. Από υπέρογκους απλήρωτους λογαριασμού κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, οπότε προτιμά να το κρατάει κλειστό από το να τρέχει μετά σε δικηγόρους και δικαστήρια, να ξοδεύει και να μην παίρνει τίποτα. Ως προς το airbnb έχει γίνει πρόσφατη μελέτη στο Harvard η οποία έδειξε ότι για την αύξηση των ενοικίων δεν φταίει το airbnb αλλά το κόστος και οι λειτουργικές ανάγκες της ζωής. Στις ΗΠΑ σπίτια χωρίς κουζίνα και κομφόρ που αποσύρθηκαν από το airbnb νοικιαζόντουσαν με υψηλά ενοίκια. Φιλος μου που νοίκιαζε το δυάρι του σε νησί στον τρίτο όροφο με μεγάλο μπαλκόνι και θέα, σε φοιτητή για 5 χρόνια, στα οποία δεν του είχε ζητήσει την παραμικρή αύξηση, τραβούσε τα μαλλιά του όταν έφυγε ο φοιτητής, από τις καταστροφές που αντίκρυσε (μεσόπορτες που σάπισαν αφημένες στο μπαλκόνι στη βροχή, κλεμμένα έπιπλα κλπ)Δυστυχώς ο φίλος μου ζούσε μακριά με την οικογένειά του και δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγχει την κατάσταση. Ο Βρετανός ιδιοκτήτης γιαυτό ακριβώς ζητάει όλα τα ενοίκια μπροστά. Μήπως στο τέλος γίνει και στην Ελλάδα αυτό;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This