Η Αφροδίτη Λατινοπούλου για την απραξία της κυβέρνησης στο εμπάργκο των Τούρκων για το Famagusta

Must Read

Την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο εμπάργκο που κατάφεραν οι Τούρκοι στην σειρά Famagusta η οποία δεν θα προβληθεί τελικά στο Netflix σχολίασε η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Ολόκληρη η δήλωση:

Δυστυχώς η ελληνική διπλωματία δείχνει να έχει επιλέξει τη θέση του θεατή και να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις σαν να βλέπει μια ανιαρή ταινία και σίγουρα όχι τη σειρά Famagusta που αγγίζει την ψυχή όλων μας.

Η σειρά “Famagusta” που πραγματεύεται τα αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη της Αμμοχώστου το 1974, αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανείπωτο πόνο που έζησαν οι Ελληνοκύπριοι με την τουρκική εισβολή.

Κι όμως, οι Τούρκοι κατάφεραν όχι μόνο με τις διαμαρτυρίες τους αλλά και με τις φοβερές πιέσεις που άσκησαν στους ιθύνοντες του Netflix, να υποχωρήσουν και να μην μεταδώσουν τη σειρά, σε καμία άλλη χώρα, πλην της ελληνικής επικράτειας.

Τελικά οι αντιδράσεις των Τούρκων έφεραν εμπάργκο στην προβολή της σειράς αφού απασχόλησε όλα τα κόμματα και τέθηκε σε δημόσια συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Από την άλλη, η ελληνική εξωτερική πολιτική, επιλέγει εκείνη την τακτική ώστε ως χώρα να μην οξύνουμε τα πνεύματα αλλά να κατευνάσουμε την οργή των γειτόνων μας, ότι κι αν υποστηρίζει η άλλη πλευρά.

“Ο τούρκος στρατιώτης έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, το αίμα σταμάτησε να ρέει και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν”, λένε οι Τούρκοι και η ελληνική κυβέρνηση μόνο μαντήλι δεν τους έδωσε για να σκουπίσουν τα δάκρια από την προπαγάνδα.

Εμπάργκο οι Τούρκοι στη σειρά Famagusta, εμπάργκο … και οι Έλληνες στην ανεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που μια μέρα μπορεί να μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων ακόμα και στις γεωγραφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This