Απόστολος Λύτρας: Παραπομπή για πλημμέλημα και περιοριστικούς όρους αντί για φυλακή ζητά ο εισαγγελέας

Την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Must Read

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση της κακοποίηση της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου τον ρίχνει στα «μαλακά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ζητά την παραπομπή του δικηγόρου για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος!




Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά κατά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης»,.

Αναλόγως με την πρότασή του, ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα καθώς και της υποχρεωτικής συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Επίσης ζητά να του επιβληθεί και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Την τελική απόφαση για την ποινική μεταχείριση του δικηγόρου θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.




Ο Απόστολος Λύτρας αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, ωστόσο, προφυλακίστηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Εδώ και λίγες μέρες έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορίνθου από τον Κορυδαλλό. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συνέβη. Είτε προέκυψε κάποιο θέμα με τους συγκρατούμενούς του, είτε για λόγους πληρότητας των φυλακών όπου κρατούνταν αρχικά.

Δείτε επίσης:

Γιατί μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Κόρινθο ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Εθισμένος στον τζόγο ο Απόστολος Λύτρας – Νέες αποκαλύψεις από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This