Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του Μακρόν για τον διορισμό του Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

Must Read

Πυρ και μανία είναι οι Γάλλοι με τον Εμανουέλ Μακρόν μετά την επιλογή του να διορίσει ως πρωθυπουργό τον κεντροδεξιό Μισέλ Μπαρνιέ. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο, ογκώδεις διαδηλώσεις στους δρόμους της Γαλλίας.

Με τον διορισμό του Μπαρνιέ στο πρωθυπουργικό αξίωμα, μετά από δίμηνη αναζήτηση έπειτα από τις εκλογές του Ιουλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τους Γάλλους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον διορισμό του χθες Παρασκευή, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του, η οποία δεν διαθέτει σαφή πλειοψηφία, θα περιλαμβάνει συντηρητικούς, μέλη του στρατοπέδου του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μετάσχουν σε αυτή και στελέχη της αριστεράς.

Ο νέος πρωθυπουργός καλείται να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τον προϋπολογισμό του 2025, καθώς η Γαλλία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές ομολόγων ώστε να μειώσει το έλλειμμά της.

«Ο Μακρόν αγνόησε τα αποτελέσματα των εκλογών»

Την ίδια ώρα η Αριστερά, με επικεφαλής το ακροαριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία (LFI), κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν για «άρνηση της Δημοκρατίας» και «κλοπή των εκλογών» μετά την άρνηση του Γάλλου Προέδρου να επιλέξει τον υποψήφιο της συμμαχίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP), το οποίο ήρθε πρώτο στην ψηφοφορία του Ιουλίου.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Elabe δημοσίευσε, την Παρασκευή (6/9), μια έρευνα σύμφωνα με την οποία το 74% των Γάλλων πιστεύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αγνόησε τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ το 55% πιστεύει ότι τα έκλεψε.

Μαζικές διαμαρτυρίες

Αντιδρώντας στο διορισμό του Μπαρνιέ, του οποίου το κεντροδεξιό κόμμα Les Républicains αποτελεί μόλις το τέταρτο μεγαλύτερο μπλοκ στο κοινοβούλιο, με λιγότερους από 50 βουλευτές, οι ηγέτες των αριστερών κομμάτων, τα συνδικάτα και οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν σε μαζικές διαμαρτυρίες το Σάββατο (7/9). Παράλληλα σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις με την 1η Οκτώβρη να επιλέγεται – εκτός απροόπτου – ως ημέρα απεργίας.

Μάλιστα σύμφωνα με το κόμμα LFI δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν 130 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ενω Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κερδισε τις εκλογες , ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΑΚΡΟΝ εβαλε εναν δεξιο του χεριου του να κυβερνηση . Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ σε ολο του το μεγαλειο .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This