Γιοβάνοβιτς: «Είμαι περήφανος που είμαι στην Εθνική» – Τι είπαν οι διεθνείς

«Είναι λογικό να τραγουδάω τον εθνικό ύμνο. Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, αν δεν τον ήξερα θα ήταν παράλογο»

Must Read

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά το 3-0 επί της Φινλανδίας στάθηκε στο ότι είναι περήφανος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα για να παίξει όπως θέλει.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Επειδή είναι πρώτο παιχνίδι μίας εθνικής ήθελα να ξεκινήσει με νίκη για πολλούς λόγους και αυτό ήταν το ζητούμενο. Ξεκινήσαμε μια διοργάνωση με νίκη όπως ήθελα.

Ουσιαστικά η είσοδό μας στο παιχνίδι, ειδικά χωρίς τη μπάλα, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Η Φινλανδία είναι ήρεμη με τη μπάλα, ξέρει να παίξει με αυτή να δημιουργήσει χώρους. Αντίθετα εμείς χωρίς τη μπάλα δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Το γκολ του Φώτη μας βοήθησε να μην έχουμε τόσο άγχος και ας μην άλλαξε το παιχνίδι μας χωρίς τη μπάλα, αλλά κάναμε διαχείρηση με άνεση.

Είδα στο παιχνίδι με τη μπάλα αυτά που ήθελα στην επανάληψη. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα μέσα στα ματς, αλλά είδα τα παιδιά να προσπαθούν πολύ. Το πλάνο μου είχε πολλές πληροφορίες που δεν ήταν εύκολο και δε δίνει πολλές ελευθερίες, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είδαμε πως μπορούμε να παίξουμε, έχουμε ταλέντο και παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εθνικής.

Έχουμε ταλαντούχα και νέα παιδιά αλλά και έμπειρους. Τα αποτελέσματα είναι αυτό που θέλουμε. Εκπροσωπούμε μια χώρα. Πρέπει να παρουσιάζουμε κάτι καλό, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί παρά το ότι υποφέραμε, μαθαίνουμε. Μέχρι πρόσφατα δούλευα σε ομάδα που είχα περισσότερο χρόνο, αλλά η νίκη μας δίνει χρόνο για να δουλέψουμε με ηρεμία.

Είναι λογικό να τραγουδάω τον εθνικό ύμνο. Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, αν δεν τον ήξερα θα ήταν παράλογο. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τα παιδιά».

Ο MVP, Φώτης Ιωαννίδης, μετά το 3-0 επί της Φινλανδίας στάθηκε στους συμπαίκτες του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Δεν είμαι μόνο εγώ είναι όλη η ομάδα. Είχαμε πρόβλημα με την πίεση ψηλά. Όπως και τα παιδιά πίσω έπαιξαν πολύ καλά έτσι έκανα και γω τη δουλειά μου μπροστά. Όλοι είμαστε πρωταγωνιστές, εγώ κάνω τη δουλειά μου, όλοι μαζί είμαστε μία γροθιά για να καταφέρουμε να νικάμε κάθε παιχνίδι, ακόμα και οι τραυματίες που έχουν βοηθήσει. 

Χρειαζόμαστε χρόνο με τον νέο προπονητή. Έχουμε τα φόντα και τους παίκτες να πάμε μπροστά. Αφιέρωσα τα γκολ στην οικογένειά μου. Μπορούμε και την πρωτιά κόντρα στην Αγγλία. Εγώ πάω πάντα να βγω πρώτος, δε θα μπορώ να κοιμηθώ αν πω ότι κυνηγάμε να βγούμε δεύτεροι.

Έχουμε μέρες μπροστά μας, θα αναλύσουμε τον αντίπαλο και πάμε για τη νίκη.  Έχω ξαναδουλέψει με τον Ιβάν. Είναι φοβερός το ξέρουν όλοι. Θα βοηθήσει όλα τα παιδιά και μόνο βελτίωση θα έχουμε από εδώ και πέρα».

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από μεριάς του, δήλωσε:

Για το γκολ που σημείωσε και χρεώθηκε από την UEFA ως αυτογκολ: «Θα ήθελα να μετρήσει σε εμένα αλλά έγινε πολύ γρήγορα η φάση, σημασία έχει ότι μπήκε γκολ. Άκουσα το όνομά μου στα μεγάφωνα και το πίστεψα, το κυνηγάω το γκολ. Το θετικό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος για εμάς του αμυντικούς».

Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής: «Είναι μια καινούργια αρχή για την Εθνική, είναι λογικό στα πρώτα λεπτά να ψάχνουμε τι θέλει ο προπονητής μας, το σημαντικό είναι ότι ανεβάσαμε ρυθμό και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, δεν έχουμε λόγο να κατεβάσουμε ταχύτητα. Θα προετοιμαστούμε ανάλογα και θα είμαστε έτοιμοι».

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Πογέτ και Γιοβάνοβιτς: «Σίγουρα είχαμε καλά πράγματα και με τον κόουτς Πογέτ, τώρα έχουμε έναν προπονητή που μας έχει δώσει ωραίες ιδέες, συνεχίζουμε με πολύ ενέργεια και διάθεση».

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ανέφερε:

«Είναι μία καινούργια αρχή με τον ίδιο στόχο να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς, θέλαμε να πάρουμε νίκη με τον κόσμο στο πλάι μας, θέλαμε λίγο χρόνο αλλά είχαμε το πάνω χέρι βάλαμε το γκολ, θέλουμε δουλειά, έχουμε χόρο για βελτίωση ο προπονητής να περάσει τη φιλοσοφία του. Αγώνα τον αγώνα θα πάμε καλύτερα και όσο πιο καλά γίνεται και με τα νέα παιδιά.

Ο Ιβάν είναι ένας άνθρωπος που θέλει να παίξεις ποδόσφαιρο, θέλει να είμαστε ελεύθεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε να βρεθούμε καιρό, έχουμε νέα παιδιά και φιλοσοφία, έχουμε ένα νέο παιχνίδι και κοιτάμε αυτό».

Ο Κώστας Τσιμίκας, πρόσθεσε: «Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο, καινούριος προπονητής, καινούριες ιδέες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για όλη την προσπάθεια που έκαναν και στην προπόνηση και στον αγώνα. Πιστεύω πως ότι κάναμε όλες αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις βγήκε προς τα εξώ.

Είμαι απλά υπερήφανος αλλά δεν καθησυχαζόμαστε, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι που θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ιρλανδία. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη και θα πάμε με τους ίδιους στόχους για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Μίλησα με τον προπονητή, μου είπε ότι θέλει να είμαι πιο ελεύθερος, περισσότερο στην επίθεση. Όταν σου δίνει αυτό το boost ο προπονητής να μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις χωρίς πίεση, σίγουρα βοηθάει λίγο παραπάνω. Με όλα τα παιδιά έχω πολύ καλή σχέση και πολύ καλή επικοινωνία στο γήπεδο. Στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν δύσκολο και για μένα, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό.

Τόσο για εμάς όσο και για τον προπονητή, το ματς ήταν δύσκολο. Δείξαμε έναν πολύ καλό εαυτό, το αξίζαμε, γιατί δουλέψαμε σκληρά και ο προπονητής προσπάθησε να μας κάνει όσο πιο απλό το τακτικό κομμάτι και τι ήθελε από εμάς και μας αξίζει αυτή η νίκη.

Ελπίζω στο ματς με την Ιρλανδία να κάνω ασίστ και να βοηθήσω την ομάδα γιατί αυτός είναι ο μοναδικός στόχος μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This