Δεν πιάνουν τον παλμό του κόσμου

Υπογεννητικότητα, σχέσεις, αγωνία για το μέλλον - Προβλήματα που ζητάνε ουσιαστικές απαντήσεις, όχι θεωρίες και αναλύσεις - Ο λαός κουράστηκε με τη θεωρία, θέλει οι ιεράρχες να σηκώσουν μανίκια

Must Read

Στο Φανάρι η προσέλευση στη σύναξη της Ιεραρχίας τις προηγούμενες ημέρες ήταν αθρόα. Απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης συναντήθηκαν και τίμησαν το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Κατέφτασαν από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη μέχρι τις δικές μας Νέες Χώρες. Πόσο άγγιξαν τον απλό κόσμο οι θεωρίες; Ελάχιστα. Κακά τα ψέματα. Άλλο λένε οι οι αρχιερείς, για άλλο διψά ο πιστός λαός. Αναζητήστε τις εισηγήσεις που έκαναν οι περισσότεροι αρχιερείς ενώπιον των αδελφών τους. Θεωρία και περισυλλογή.

Πόσοι έχουν πιάσει τον παλμό του κόσμου και την ανάγκη του; Ελάχιστοι. Τι λένε οι ορθόδοξοι και γιατί δεν τα βρίσκουν οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς, γιατί δεν «τραβάει» ο Επιφάνιος στο Κίεβο και γιατί οι καθολικοί δεν έχουν έρθει να μας ζητήσουν γονυπετείς συγγνώμη που είμαστε τόσο όμορφα παιδιά εμείς, οι ορθόδοξοι.

Για να μην αδικούμε τους αρχιερείς του Πατριαρχείου, τις ίδιες φιλοσοφίες λίγο πολύ θα ακούσουμε και στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ποιος τολμά

Το καλοκαίρι όλοι όσοι βρέθηκαν στα μεγάλα προσκυνήματα διαπίστωσαν κάτι εντυπωσιακό: Νέοι άνθρωποι, μόνοι ή με τα μικρά τους παιδιά, ήταν εκεί. Προσκύνησαν και διψούσαν να ακούσουν κάτι διαφορετικό.

Άλλο πράγμα το προσκύνημα, άλλο η ενορία και άλλο η Ιεραρχία. Χάσμα μεγάλο. Όσον αφορά τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών, λίγες έχουν επαφή με την ποιμαντική των ενοριών.

Ο κόσμος κουράστηκε με τη θεωρία. Θέλει να σηκωθούν τα μανίκια και να γίνουν όλα πράξη. Γιατί πληρώνει και βρίσκει απαντήσεις στο… life coaching, αντί να βρει παρηγοριά στην ενορία του από τον ιερέα. Τις απαντήσεις που δίνει η ίδια η πίστη, φυσικά, και όχι οι γεροντάδες, που θέλγονται να φτιάχνουν στρατιές ακολούθων. Η Ιεραρχία δεν πιάνει τον παλμό.

Ένα απλό παράδειγμα: Το τεράστιο θέμα στην Ελλάδα είναι η υπογεννητικότητα. Δικαιολογία των νέων ζευγαριών; Δεν έχουμε πόρους να μεγαλώσουμε ένα παιδί. Και πληρώνουν μια περιουσία για να αναθρέψουν έναν σκύλο ή μια γάτα. Σε κτηνιάτρους και ειδικές τροφές. Συμπαθή τα τετράποδα και η Εκκλησία δεν είναι εναντίον.

Όμως, ποιος Μητροπολίτης τολμά δημόσια να μιλήσει και να συστήσει στους νέους να φέρουν στον κόσμο απογόνους και να ξεκολλήσουν από τις αγάπες τύπου Κασσελάκη με τη… Φάρλι;

Υπογεννητικότητα, σχέσεις, σεξουαλικότητα, αγωνία για το μέλλον. Προβλήματα και θέματα που ζητάνε ουσιαστικές απαντήσεις. Όχι θεωρίες και αναλύσεις επί αναλύσεων.

Η πιο καλή και… «ευαίσθητη» μάρκα

Κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο και δεν σηκώνει αμφισβήτησης. Η πληροφορία προέρχεται από ανθρώπους του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενημέρωση που κληρονόμησε από τα κιτάπια του προκατόχου του Αλέξη.

Πρώην διοικητής του Αγίου Όρους και επαγγελματίας «φιλάνθρωπος» έχανε την ώρα του μέρα νύχτα στο πάλαι ποτέ δοξασμένο X. Υποστήριζε με μανία τον πρόεδρο Αλέξη και τις πολιτικές του έχοντας γυναικείο ψευδώνυμο και φωτογραφία προφίλ καλλίπυγης καλλονής.

Πώς προλάβαινε και τα έκανε όλα αυτά, ενώ υποδυόταν τον φιλάνθρωπο και ευαίσθητο χριστιανό, η ευαίσθητη ψυχούλα του το ξέρει. Άραγε, τα εξομολογήθηκε όλα αυτά ποτέ στον πνευματικό του, τον Εφραίμ Βατοπαιδινό;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This