Ο χειρότερος υπουργός όλων των εποχών!

Ο χυδαίος Αδωνις αφού πρώτα διέλυσε ό,τι βρήκε όρθιο στο ΕΣΥ, τώρα καθυβρίζει όλους όσοι διαμαρτύρονται για το καταστροφικό του έργο

Must Read

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να καταστήσει το όνομά του συνώνυμο της πολιτικής χυδαιότητας, των κυβιστήσεων, της αγάπης του για τους ισχυρούς και του μίσους του για τον λαό. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει ξεπεράσει ακόμα και το δικό του πολύ χαμηλό όριο, φοβούμενος πως η ασυλία του τελειώνει και η κατακραυγή για το έργο του αρχίζει. Οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν χτυπήσει εδώ και χρόνια «κόκκινο».

Ομως αυτή η πραγματικότητα που κυριαρχεί στα δημόσια νοσοκομεία δεν ενόχλησε ποτέ τον υπουργό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, άλλωστε, ως τηλεπωλητής, πλασιέ βιβλίων και νανογιλέκων, γνωρίζει πως σημασία δεν έχει τι ισχύει, αλλά πώς το πουλάς. Και ο ίδιος φρόντιζε πάντα να «αγκαλιάζει» και να δείχνει στοργή σε όσους αποσιωπούν τα γεγονότα και σε όσους φιμώνουν το έγκλημα που συντελείται στον χώρο της υγείας. Ετσι, ο ίδιος παρουσιαζόταν ως αναμορφωτής και το ΕΣΥ ως ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος με την ISO Αδωνη.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο τα δεδομένα για τον υπουργό άλλαξαν άρδην. Οχι φυσικά εξαιτίας μιας κρίσης ενσυναίσθησης -πράγμα ξένο και ασυνήθιστο για εκείνον- αλλά εξαιτίας του γεγονότος πως το χάλι των δημόσιων νοσοκομείων αναδείχθηκε από έναν τηλεοπτικό σταθμό που άλλοτε τον στήριζε, αλλά σήμερα τον αδειάζει. Το γεγονός αυτό είναι που μάλλον τον ανησύχησε, τον εξόργισε και τον έβγαλε εκτός εαυτού, θυμίζοντας πως κάτω από τη στολή του υπουργού ο ίδιος παραμένει ένας βουλευτής του ΛΑΟΣ, που έχει ως δεύτερη φύση του τον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα. Δύο ρεπορτάζ και η εικονοποίηση της καταστροφής έκαναν τον Αδωνι να χάσει την ισορροπία του.

Υβριστής

Ο κυνικός, λοιπόν, Αδωνις σε μόλις λίγα 24ωρα, εξύβρισε υγειονομικό, μας κάλεσε να αποδεχθούμε πως πάντα θα περιμένουμε 8 ώρες στα Επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ στο τέλος ούτε λίγο ούτε πολύ μάς κάλεσε να του πούμε και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσφέρει στον τόπο. «Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα, για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Εχω βαρεθεί την γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει, είναι όρθιο, σώζει ζωές» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης προς τον γιατρό, ενώ λίγες ώρες αργότερα «άναψε» σε ζωντανή μετάδοση.

Τι για τα κίνητρα στους γιατρούς να πάνε σε παραμεθόριες περιοχές είπε, τι για τις άψογες συνθήκες που κάνουν χημειοθεραπείες οι καρκινοπαθείς είπε, τι τη μητέρα του θυμήθηκε, τι τα εγκαίνια που κάνει κάθε μέρα σε νέα Κέντρα Υγείας επικαλέστηκε. Ωστόσο παρέμεινε σιωπηλός σε δύο καίρια ζητήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τα δημόσια νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, όπου 43 μονάδες δημόσιας υγείας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Ενδεικτικά, στο ΑΧΕΠΑ από τις 10 Χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνο οι τέσσερις, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών (χαμηλός προϋπολογισμός).

Στο Θεαγένειο υπάρχουν ελλείψεις 25%-30% γενικά στο προσωπικό. Συγκεκριμένα, 78 κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, 76 κενές θέσεις στο διοικητικό και λοιπό προσωπικό, και στο ιατρικό 24 οργανικές κενές σε όλες τις ειδικότητες.

Στο Ιπποκράτειο την ίδια ώρα υπάρχουν 30% ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ πάνω από 50% είναι οι ελλείψεις στους τραυματιοφορείς. Στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» υπάρχουν 397 κενές οργανικές, θέσεις εκ των οποίων 212 καλύπτονται από ελαστικές μορφές εργασίας.

Συνεπής ψεύτης, αμετανόητος ικέτης στα συμφέροντα

Ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει να ψεύδεται για τον χώρο της Υγείας, να υποστηρίζει, αν του ζητηθεί, πως η ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση, αλλά και να αυτοδιαφημίζεται ως ο… σύγχρονος Γεννηματάς. Το μόνο όμως που θα είναι αληθινό είναι πως θα συνεχίσει το παρακαλετό, ώστε να σταματήσουν τα συμφέροντα που αγάπησε να τον πολεμούν. Αυτό άλλωστε είναι που τον κρατά, αυτό είναι που δεν αντέχει να χάσει. Δηλαδή την υποστήριξη όσων τον έκαναν αντιπρόεδρο από έναν περιθωριακό τύπο προώθησης χαμηλής ποιότητας βιβλίων.

Το μόνο που αλλάζει είναι τα «φώτα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Φυσικά, υπάρχουν θολά σημεία και στη δήθεν μεγάλη εξαγγελία του Αδωνη, που υπόσχεται πως θα αλλάξει τον υγειονομικό χάρτη στα νησιά. Και αυτό διότι ο Αδωνις Γεωργιάδης τάζει χιλιάδες ευρώ στους γιατρούς, εξαγριωμένος που δεν κατανοούμε τη μεγαλειότητά του. Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τους γιατρούς, η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιρεί από το επίδομα άγονου τους ειδικευόμενους γιατρούς αλλά και όλους τους επικουρικούς. Δηλαδή τους δύο βασικούς στυλοβάτες του απαρχαιωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, που εδώ και χρόνια πληρώνουν τις βασικές θέσεις στα νοσοκομεία της περιφέρειας και των νησιών. Μάλιστα, επισημαίνουν πως το επίδομα των 300 ευρώ που δίνει στον διευθυντή είναι μικρότερο από τα 400 ευρώ που ήδη λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί από το 2017, βάσει της ΚΥΑ που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 5570/18 τ. Β’.

Το τρίτο μεγάλο ψέμα του υπουργού έχει να κάνει με τα πολυδιαφημιζόμενα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία φυσικά και εξελίσσονται σε ένα μεγάλο φιάσκο. Και αυτό διότι, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 12 Μαρτίου έως και σήμερα -δηλαδή έξι μήνες μετά- έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερα από 5.000 απογευματινά χειρουργεία. Την ίδια ώρα, πάνω από 100.000 χειρουργεία βρίσκονται σε λίστα αναμονής, εκ των οποίων τα περίπου 30.000 από ένα έως και πέντε έτη. Τον Φεβρουάριο, όταν επικαιροποιήθηκε η λίστα αναμονής, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι συνολικά 102.000 ασθενείς περιμένουν να κάνουν επέμβαση, εκ των οποίων τα 26.000 περιστατικά ξεπερνούν τους 12 μήνες. Επομένως, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε απογευματινά χειρουργεία δεν ήταν εγγεγραμμένοι σε λίστα αναμονής.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και όμως, ακόμα υπάρχουν “Έλληνες” πού τον θεωρούν πολιτικό, ότι χειρότερο έχει βγάλει μέχρι τώρα η ΕΛΛΆΔΑ για την ΕΛΛΆΔΑ. Γιατί για αυτόν και τούς φίλους του και “συνεργάτες ” (Πουλης κλπ) είναι τά καλύτερα αρπακτικά πού έχει βγάλει ποτέ ο τόπος. Ας έλθει ο Παυλής και βλέπουμε.

  2. Διαβάζω και ακουω Γεωργιαδη. Εχει κολλησει ολους τους αριστερους στον τοιχο σαν χαλκομανίες. Αρα λογικο το μισος εναντιον του. Ολα τα σχολια και το αρθρο..σκετο μισος

  3. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ενός φωνακλά λωποδυτάκου που η απαξίωση της πολιτικής αλλά και η απομάκρυνση των σοβαρών πολιτών από τα κοινά τον έφερε να αποτελεί τον κήνσορα των πάντων. Η απάντηση είναι να σταματήσει η σιωπηλή πλειοψηφία να σιωπά και Ρωμιοί (ο όρος με τη σημασία που του δίνει ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης)πολίτες να ασχοληθούν ξανά με την πολιτική.

    • Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι αυτός ο αλήτης στήριξε γισ πρόεδρο της ΝΔ τον Μητσοτάκη. Οι κοπριες είναι αγκαλιασμενες μεταξύ τους και μαζί θα καταλήξουν στο βοθρο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This