Ο Μητσοτάκης τρέμει την «Δημοκρατία»

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντέχει τα δύσκολα επειδή δύσκολα ανταποκρίνεται στα εύκολα. Δεν μπορεί να εκτίθεται σε περιβάλλοντα μη ελεγχόμενα και σε συνθήκες φιλικές για εκείνον και την κυβέρνησή του. Γι’ αυτό και ήταν η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ δεν επετράπη στον δημοσιογράφο της «δημοκρατίας» να υποβάλει ερώτημα.

Η ανασφάλεια του πρωθυπουργού είναι -δικαιολογημένα- τόσο μεγάλη, ώστε προεξοφλεί ότι μια απλή ερώτηση από ένα ενημερωτικό μέσο όπως η εφημερίδα μας, σε ζωντανή σύνδεση, θα μπορούσε να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. Κι έχει δίκιο στην εκτίμησή του.

Η «δημοκρατία» δεν κάνει δημόσιες σχέσεις. Ερευνά γεγονότα και καταστάσεις, διασταυρώνει πηγές και αποκαλύπτει πράξεις και παραλείψεις της εξουσίας που έπληξαν το δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν δημοσιογράφοι κάνουν «ενοχλητικές» ερωτήσεις.

Είναι τόσο έντονη η επιθυμία του πρωθυπουργού να κουκουλώνει όσα μπορεί και προλαβαίνει από την πραγματικότητα, ώστε αισθάνεται ότι δεν έχει περιθώρια ούτε καν για προσχήματα δημοκρατικότητας. Οσοι είναι φίλοι της κυβέρνησης ή απλώς… ακίνδυνοι μπορούν να ρωτούν. Οι υπόλοιποι απλώς δεν δικαιούνται διά να… ομιλούν.

Η αυταρχική νοοτροπία του πρωθυπουργού και η καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης κάνουν καλό στο υπάρχον σύστημα εξουσίας και στα πρόσωπα που τη νέμονται. Δεν κάνουν καλό στην πατρίδα και στους πολίτες.

Στην Ελλάδα με τα τόσο πολλά και διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα πρέπει η κυβέρνηση να θέλει και να μπορεί να απαντά στις ερωτήσεις του Τύπου – όσο ανεπιθύμητες κι αν είναι αυτές. Σε μια δημοκρατία που είναι ζωντανή και λειτουργεί, έστω με αρκετά προβλήματα, έχουν ζωτική σημασία η διαφάνεια και η αναγνώριση του δικαιώματος του Τύπου να κάνει τη δουλειά του.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιστορία έχει αποδείξει ότι, όσο και να αποφεύγονται οι ερωτήσεις του Τύπου από τις κυβερνήσεις, τις απαντήσεις τις δίνει η ίδια η πραγματικότητα. Κι αυτή δεν μπορεί να τη φιμώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία/Η θέση μας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. φιλική ιστορική υπενθύμιση…

    Στην Αρχαία Δημοκρατία ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ δεν μπορούσαν να γίνουν πολιτικοί.

    Στην Σύγχρονη “Δημοκρατία” ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ … είναι ήδη πολιτικοί!

  2. Επικρατεί ο απόλυτος φασισμός με την συμμορία Μητσοτάκη να λυμαίνεται την χώρα, να περιφρονεί προκλητικά τις βασικές αρχές και αξίες της δολοφονημένης πλέον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως πολίτευμα, και σίγουρα καίνε τον αλητήριο Κούλη οι αλήθειες που υπερασπίζεται η έντιμη εφημερίδα σας εν μέσω της γενικής σήψης των συστημικών ξεπουλημένων ΜΜΕξαπάτησης. Συνεχίστε έτσι όλοι εκεί σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΕΣΤΙΑ, είμαστε μαζί σας, πιστοί αναγνώστες σας και υποστηρικτές σας, με πολλά ευχαριστώ για όσα κάνετε για την Ελλάδα, την αλήθεια και την δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This