ΔΕΘ: Ρεσιτάλ έπαρσης και αλαζονείας του Μητσοτάκη

Εμφανίστηκε αμετανόητος, καθώς δεν έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής του, δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνησης

Must Read

Αμετανόητος εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς δεν έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής που ακολουθεί, παρά τις κακές δημοσκοπήσεις και το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική θα αποδώσει σε ορίζοντα τετραετίας προς όφελος των πολιτών και πρόσθεσε πως «αν πρέπει να αναλάβουμε ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, όπως αυτό που ενδεχομένως εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, αυτό είναι μέρος της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας».

  • Από τον
    Πάνο Σώκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ισχυρή δόση αλαζονείας ουσιαστικά έδειξε ότι αισθάνεται ασφαλής στην πρωθυπουργική καρέκλα του, παρά τη δυσαρέσκεια του κόσμου, για δύο λόγους: επειδή δεν απειλείται από την αντιπολίτευση και επειδή οι εκλογές είναι ακόμα μακριά! «Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, ούτε και από το ΠΑΣΟΚ, που γιόρτασε και αυτό τα 50 χρόνια του» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Εχουμε 1.000 μέρες καθαρού πολιτικού χρόνου ως τις επόμενες εκλογές. Οι κυβερνήσεις κρίνονται σε ορίζοντα τετραετίας και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση προφανώς δεν έχουν γίνει αισθητές στους πολίτες».

Χαρακτηριστική τού πόσο αμετανόητος εμφανίστηκε είναι η απάντησή του στο μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό της ακρίβειας, καθώς παραδέχτηκε επί της ουσίας πως όχι μόνο έχει αποτύχει να την ελέγξει, αλλά έχει ρίξει και λευκή πετσέτα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μειωθούν οι τιμές. «Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας» είπε και τόνισε πως από δω και στο εξής θα έχουμε σημαντική κάμψη στην αύξηση των τιμών, χωρίς να πει ωστόσο με ποιον τρόπο θα έχουμε κάμψη τιμών, αφού η ακρίβεια, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «θα είναι εδώ»!

Λευκή πετσέτα όμως έριξε και για τα αυξημένα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς τα απέδωσε σε «στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της ανατολικής Ευρώπης» και έκανε γνωστό ότι θα στείλει (νέα) επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. (Θυμίζουμε ότι είχε ξαναστείλει πριν από μερικούς μήνες, αλλά μάλλον η φίλη του, πρόεδρος της Κομισιόν, την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων!)

Ομως, όλα καλά τα βρίσκει και στο ΕΣΥ. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το ΕΣΥ κατάφερε να ανταποκριθεί στην πανδημία, ωστόσο εκ των πραγμάτων ορισμένες παρεμβάσεις πήγαν πίσω. Υπενθύμισε τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους γιατρούς και τα νέα κίνητρα και μέτρα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα, ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν είναι όλα μαύρα κι άραχλα στο ΕΣΥ».

Ασαφής για Προεδρία, εκλογικό νόμο και Ευρώπη

Οσο όμως κατηγορηματικός ήταν πως δεν θα αλλάξει πολιτική τόσο ασαφής ήταν σε τρία κορυφαία πολιτικά θέματα, και συγκεκριμένα σε αυτά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της αλλαγής του εκλογικού νόμου και του ενδεχομένου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τη λήξη της κυβερνητικής του θητείας. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις εκλογές του 2023 είπε ότι δεν είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία και τόνισε πως «αν το 2027 η Ν.Δ. έχει υλοποιήσει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε, θα είναι μια καλή κυβέρνηση. Αρα, περιμένετε να δούμε τι θα κάνουμε», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που φέρουν τον υπουργό Αμυνας Ν. Δένδια ως προτεινόμενο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι θεωρεί προσβλητική αυτή τη συζήτηση για την νυν Πρόεδρο αλλά και για τον θεσμό. «Μέχρι τον Ιανουάριο δεν θα πω τίποτα απολύτως, γιατί σέβομαι και τιμώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θεωρώ τη συζήτηση άδικη για την ίδια αλλά και για τον θεσμό» είπε. («Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» απάντησε ο κ. Δένδιας όταν ρωτήθηκε σχετικά το Σάββατο.)

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τρίτη κυβερνητική θητεία ή αν θα επιδιώξει τη διαδοχή του Αντόνιο Κόστα στο Ευρωπαϊκο Συμβούλιο, όπως λένε νέα δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν κάποιοι θέλουν να τον βγάλουν στη σύνταξη και πρόσθεσε ότι είναι αυτοαναφορικό να μιλά κάποιος για τον εαυτό του, όταν σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του ως την άνοιξη του 2027. Δεν αποσαφήνισε, ωστόσο, αν στις επόμενες εκλογές θα ηγηθεί αυτής της μάχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρόβλημα της λειψυδρίας ανακοίνωσε την ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Για Σαμαρά – Καραμανλή

Δήλωσε εκ νέου ότι απορρίπτει συζητήσεις περί δεξιάς στροφής, ενώ χαρακτήρισε πάντα σεβαστές τις απόψεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί πάντα μαζί τους. «Εχουμε ελευθερία απόψεων, αλλά και κόμμα συντεταγμένο, που επιβάλλει από τα στελέχη του, και ιδιαίτερα από τους βουλευτές, να στηρίζουν με την ψήφο τους τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες» είπε.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This