Θεσσαλονίκη: Ρομπότ… μπάρμαν σερβίρει ποτά στην 88η ΔΕΘ

Βρίσκεται στο περίπτερο 7 στο σταντ του ΕΚΕΤΑ

Must Read

Κι αφού όλα τα θέματα λύθηκαν, ας εξαντλήσουμε τους τεχνολογικούς ορίζοντές μας… Ο «Yumi» σερβίρει ήδη αναψυκτικά και ποτά αλκοολούχα και μη, στους συνδυασμούς που επιθυμεί ο καθένας ανά πάσα λεπτό στην 88η ΔΕΘ. Πρόκειται λοιπόν για το πρώτο ρομπότ-μπάρμαν που παρουσιάζεται από το εργαστήριο ρομποτικής του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ.

Μέσω τάμπλετ, οι επισκέπτες στο περίπτερο 7 του υπουργείου Ανάπτυξης, διαλέγουν αυτό που επιθυμούν να πιουν και επιλέγουν κιόλας εάν θέλουν και πάγο. Έπειτα, αρχίζει η διαδικασία, με το ρομπότ να παίρνει αρχικά το ποτήρι και τα παγάκια και έπειτα τα ποτά που είναι δεξιά κι αριστερά του. Κάθε μπουκάλι που αδειάζει, το πετάει αμέσως στα σκουπίδια. Όταν είναι έτοιμο το ποτό, το σηκώνει και το σερβίρει μπροστά σου…

«Όλες οι κινήσεις είναι προσχεδιασμένες και αυτοματοποιημένες. Στο εργαστήριό μας, προσπαθούμε τα ρομπότ να αποκτούν μεθόδους τεχνικής νοημοσύνης, ώστε να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και να αντιδρούν. Για παράδειγμα, αν βάλεις το χέρι σου πάνω στο Yumi, σταματάει όλες τις διαδικασίες» ανέφερε στο makthes ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ιωάννης Μαριόλης.

«Έχουμε αναπτύξει μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, ώστε ένα ρομπότ να βλέπει βίντεο από συναρμολόγηση που κάνει ο άνθρωπος και να συναρμολογεί μετά μόνο του μέσα από όσα είδε» πρόσθεσε.

Το ρομπότ, σημειωτέον, θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια της ΔΕΘ στο περίπτερο 7 στο σταντ του ΕΚΕΤΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This