«Σφαγή» Φλωρίδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα Τέμπη: «Να παραπεμφθεί και ο πρωθυπουργός…»

Must Read

Η δικαστική διερεύνηση του τραγικού, πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών υπήρξε η αφορμή για μια ακόμη κόντρα εντός Βουλής της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, στην προκειμένη περίπτωση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε κάποια στιγμή λόγο για «κραυγαλέες παρεμβάσεις και πιέσεις της κυβέρνησης στον ανακριτή, με επιδίωξη άλλη μία συγκάλυψη», αναφορά που πυροδότησε την «έκρηξη» του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «δεν έχει κανένα πόνο για τα θύματα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση». Ο Γ. Φλωρίδης, στάθηκε στην πρότασή της να διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη για την τραγωδία, λέγοντας με ειρωνική διάθεση πως «ως ανώτατος συντακτικός νομοθέτης και ως ανώτατος Συνταγματικός δικαστής της χώρας, αυτό που θέλει η κ.Κωνσταντοπούλου είναι να έρθει η δίκη στην Αθήνα, για να παραπεμφθεί και ο πρωθυπουργός».

Τόνισε δε, πως «αγωνία της είναι να μην ξεκινήσει η δίκη και να πηγαίνει η ανάκριση πίσω» και επέμεινε πως η δίκη θα διεξαχθεί στη Λάρισα, καθώς αφενός είναι αίτημα των συγγενών των θυμάτων αφετέρου εκεί έχει διαμορφωθεί χώρος για να υποδεχθεί τους 250 δικηγόρους που θα παρίστανται στη δίκη. Καταλήγοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως «το πότε θα ξεκινήσει η δίκη είναι θέμα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και ουδενός άλλου».

Παίρνοντας τον λόγο ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε πως «και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός αρνείται να πει ότι έγινε έγκλημα στα Τέμπη, προδίδει ιδιοτέλεια», χαρακτηρίζοντας «οχετό» τα όσα είπε σε βάρος της ο υπουργός. «Όταν έχω γράψει 21 χρόνια κοινωνικής δικηγορίας και είμαι γύρω στους ανθρώπους και τα θύματα, δεν μπορείτε σε εμένα να απευθύνετε αυτά τα πράγματα», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και αποφάσεις καθ’υπόδειξη. Φλωριδη μην αρνεισαι το αυτονόητο. Γιατί ο ανακριτής δεν έστειλε ως όφειλε την υπόθεση εγκαίρως στον Άρειο πάγο, αλλά άφησε την απόφαση να την πάρει η στημένη επιτροπή της βουλής που πρόεδρος της ήταν ο Μαρκόπουλος? Εάν πράγματι στην Ελλάδα υπάρχει έστω και για πλάκα ανεξάρτητη δικαιοσύνη πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί πολλά πρωτοκλασάτα πρόσωπα της κυβέρνησης. Απλά οι αποφάσεις θα είναι τέτοιες που θα ντραπει και η ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This