Καβάλα: Γιατρός διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα με τον αγγειογράφο του νοσοκομείου και του… ψαλίδισαν τον μισθό!

Must Read

Τον μπελά του βρήκε γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά τιμωρήθηκε κι από πάνω, επειδή «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιεί σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ), το οποίο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόφαση», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης αποφάσισε να επιβάλει ποινή στέρησης μισθού για οκτώ ημέρες στον Αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ, «η ποινή επιβλήθηκε με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του συναδέλφου σχετικά με τη μη λειτουργία του Αγγειογράφου. Η Διοίκηση τοποθετήθηκε τότε δημόσια απαντώντας στο συνάδελφο και το θέμα θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Παρ’ όλα αυτά πληροφορηθήκαμε πως η κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν να επιβληθεί η ποινή αυτή στο γιατρό».

«Είναι αναφαίρετο το δημοκρατικό δικαίωμα των γιατρών να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους αρκεί αυτή να γίνεται κόσμια και με επιχειρήματα. Όσο τηρούνται αυτές οι συνθήκες εμείς σαν ΕΓΕΣΥΚ θα στηρίζουμε κάθε δημόσιο λόγο που κινείται σε αυτό το πλαίσιο και θα μας βρει απέναντι κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης του Ιατρικού κόσμου με κυρώσεις παντός είδους. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα καθεστώς που κάθε φορά θα επιβάλλεται ποινή στέρησης μισθού στους γιατρούς επειδή θα τολμούν να εκφράσουν την άποψή τους για ένα θέμα δημόσια ενώ οι ίδιοι κακοπληρωμένοι και εξαντλημένοι στηρίζουν ένα ΕΣΥ παρατημένο στην τύχη του να καταρρεύσει», σημειώνει επίσης η ΕΓΕΣΥΚ τονίζοντας πως διαφωνεί κάθετα με τέτοιες πρακτικές.

Καταλήγωντας, η Ένωση καλεί τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση στέρησης μισθού του συναδέλφου: «Σίγουρα υπάρχουν ηπιότεροι τρόποι να εκφράσει την ενόχλησή του από το να στερήσει από το συνάδελφό μας κομμάτι του μισθού του».

Προφανώς οι διευθυντές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας λειτουργούν «καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση» των κυβερνώντων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This