Έλλη Μελέμη στη “Δίκη”: «Οι κατηγορούμενοι είναι όμηροι»

'Ολες οι αναφορές

Must Read

Η ποινικολόγος, Έλλη Μελέμη, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» για την υπόθεση Ρομάνο και την ελληνοποίησή του και το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

«Σε αυτή την αίτηση βλέπω τρεις αιτήσεις, για επίσπευση ελληνοποίησης και ανανέωση της άδειας δεκαετούς παραμονής. Εγκρίνει και τις τρεις και πρέπει να δούμε, κατ’ αρχήν, αν αυτός που το κάνει είναι αρμόδιος. Θα έπρεπε το κράτος να λειτουργεί πάντα έτσι και όχι οι πολίτες να χρειάζονται τέσσερα χρόνια για να εγκριθούν οι αιτήσεις τους. Θα έπρεπε, όπως και σε αυτή την περίπτωση, να εγκρίνονται σε 14 ημέρες».

Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και τα αρχικά στα ονόματα σημείωσε: «Δεν το έχω δει ποτέ μου. Είναι μία τεράστια δικογραφία, δεν έχουν επιδοθεί κλήσεις και ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφα. Όταν κληθούν δεν θα πάρουν με αρχικά.

Τα διαβιβαστικά της αστυνομίας μπορούν να έχουν αρχικά, αλλά όχι η δικογραφία. Είναι αδύνατο. Παρότι έχει ασκηθεί δίωξη για σοβαρά αδικήματα, δεν έχει γίνει προκαταρκτική εξέταση και δεν έχει δώσει εξηγήσεις κανείς από τους 170 ανθρώπους. Όταν είδαν ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι άσκησαν μία δίωξη. Θέλει πολύ ειδικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Όμως στη συγκεκριμένη δικογραφία δεν υπάρχουν. Είπατε ότι βγήκαν εντάλματα συλλήψεων και δεν εκτελέστηκαν. Αυτοί είναι άνθρωποι με επτά κακουργήματα, τόσο σοβαρά, και κάποιοι δεν παραπέμπθηκαν καν. Κάποιοι μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να τους ασκηθεί μία άσκηση δίωξης για εγκληματική οργάνωση και δεν θα έχουν το δικαίωμα να πουν την πλευρά τους.

Από την στιγμή που η δικογραφία είναι στο συρτάρι, οι κατηγορούμενοι είναι όμηροι. Η μυστικότητα θέλει και ταχύτητα, γιατί αλλιώς, ξαναλέω, είναι όμηροι. Κανένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να έχει γνώση της δικογραφίας. Μπορεί κάποιος να βλέπει τα αρχικά του και να μην ξέρει το γιατί. Το κατάλαβαν όταν τους πήραν τα κινητά. Αυτή την στιγμή πρέπει να απολογηθούν ή να δώσουν εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This