Ρομά «ξάφριζαν» πολυκατοικίες στην Κυψέλη: «Μας διαλύσανε το σπίτι, φοβόμαστε να αφήσουμε την κόρη μας μόνη της», λένε θύματα

Must Read

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες να μην ξέρουν πως να προστατέψουν τα σπίτια τους. Αδίστακτοι διαρρήκτες «τρυπώνουν» σε σπίτια χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και τα ξαφρίζουν.

Μάλιστα, στην Κυψέλη εμφανίζεται συστηματικά μία ομάδα κακοποιών, που έχει σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους. Η τελευταία τους διάρρηξη έγινε πριν από τρεις ημέρες και για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, και χτυπούσαν περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, σε Σύνταγμα, Κυψέλη, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου.

Μάλιστα, από τις Αρχές εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 διαρρήξεις και 2 ληστείες που έκανε η συγκεκριμένη σπείρα, ενώ τα μέλη της είναι σεσημασμένα για κλοπές, ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν μέρα μεσημέρι οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν σε μία πολυκατοικία και ξεκίνησαν να χτυπούν διάφορα κουδούνια. Όταν αντιλαμβάνονταν πως δεν βρισκόταν κανείς σε κάποιο διαμέρισμα, το παραβίαζαν.

Συνολικά, «άνοιξαν» δύο, όμως όταν προσπάθησαν να μπουν σε ακόμα ένα, βρισκόταν μέσα μία 19χρονη κοπέλα. Εκείνη φοβήθηκε επειδή ήταν ολομόναχη κι έσπευσε να καλέσει την Αστυνομία, που την προέτρεψε να κρυφτεί.

«Πρόλαβε το παιδί μου και κάλεσε την αστυνομία. Και ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία. Μας διαλύσανε το σπίτι. Χτύπησαν την πόρτα και είδε δύο πρόσωπα που δεν τα ήξερε και κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει. Εγώ που δεν ήμουν εκεί δεν μπορούσα να συνέλθω. Έχουν ξαναμπεί στην πολυκατοικία. Ρομά και πάλι. Φοβόμαστε να αφήσουμε το παιδί μόνο του στο σπίτι», ανέφερε η μητέρα της 19χρονης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε τέτοιες περιπτώσεις. «Το καλύτερο είναι να μην έρθουμε σε επαφή με τους ληστές. Έχουμε πει πως καλό θα είναι να μην αντιδρούν οι πολίτες και να μη θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ακόμα και ένα μήνυμα να στείλουμε στο 100, αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε τηλέφωνο, μπορούμε να εντοπίσουμε τον πολίτη», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This