Κλ. Μαρουσάκης: «Σε αρκετές περιοχές χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών»

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «ATENA», με το 112 να έχει ήδη ηχήσει από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα στο «μάτι του κυκλώνα».

Σήμερα αναμένονται σφοδρές βροχές και καταιγίδες αλλά και κεραυνική δραστηριότητα ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται σε αρκετές περιοχές προσοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

«Μεγάλος όγκος νερού έπεσε τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα. Μόνο στη Ζάκυνθο έριξε 60 τόνους νερού και τα φαινόμενα τώρα έχουν μετακινηθεί προς το Βόρειο Ιόνιο, προς την περιοχή της Κέρκυρας όπου έχει αναπτυχθεί ένας πυρήνας καταιγίδων που δίνει μεγάλο όγκο νερού», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο πυρήνας καταιγίδων υποχωρεί και εξασθενεί σε αντίθεση με τον πυρήνα στη Βορειοδυτική Ελλάδα που εμφανίζει μεγάλη ένταση παίρνει τροφοδοσία και θα χτυπήσει την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας. Προσοχή τις επόμενες ώρες ενδέχεται να έχουμε φαινόμενα, από χαλαζοπτώσεις, μεγάλο όγκο νερού, και μεγάλη συχνότητα κεραυνών».

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, όσο η κακοκαιρία μετατοπίζεται προς τα ανατολικά θα σαρώσει τη χώρα, με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει σε αρκετές περιοχές τις αμέσως επόμενες ώρες. Ειδικότερα, σε τρεις ώρες θα έχουμε πάνω από 50-60 τόνους νερού ανά στρέμμα. «Είναι επικίνδυνες τιμές που μπορούν να δώσουν πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Οι περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν είναι η Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Από τον Κορινθιακό και βόρεια, σε εκείνες τις περιοχές θέλει προσοχή».

Ο ίδιος έκανε σαφές πως στην Αττική δεν αναμένουμε σήμερα κάτι αξιόλογο. «Συννεφιές θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια ενώ θα δούμε και κάποιες πρόσκαιρες βροχές χωρίς τα φαινόμενα να προβληματίσουν καθώς φεύγουν πιο βόρεια. Μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στο αντίποδα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές από το μεσημέρι και μετά, ενώ προσοχή θα χρειάζεται σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα είναι 26-28 βαθμούς Κελσίου», υπογράμμισε ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Βροχές και καταιγίδες και την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικά από σήμερα το βράδυ. «Έτσι σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτη να δούμε τις καταιγίδες να ”χτυπούν” τον Ανατολικό Αιγαίο και τη Βορειανατολική Ελλάδα, δηλαδή η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και η περιοχή των Δωδεκανήσων να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού και να δούμε και πλημμυρικά φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα πιθανό να έχουμε μπόρες χωρίς όμως να είναι μεγάλης έντασης, όπως στο ανατολικό Αιγαίο», τόνισε και κατέληξε:

«Πάντως, ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθώς προς το τέλος της εβδομάδας θα έρθει το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Ιταλία».

Μάλιστα, έκανε και μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επισημαίνοντας πως μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να περάσουμε στη δεύτερη φάση του κύματος κακοκαιρίας και σιγά σιγά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρέασαν μέσα στη νύχτα αλλά και τις πρωινές ώρες τα δυτικά τμήματα, θα μετατοπιστούν ανατολικότερα επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

«Επειδή αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας αναμένεται να συμπέσει χρονικά με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου και λόγω εποχής ενεργοποιείται η θερμική αστάθεια, χρειάζεται προσοχή μιας και αυτός ο παράγοντας θα ενισχύσει περισσότερο τα φαινόμενα που αναμένουμε. Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ σήμερα και μέχρι το απόγευμα περίπου αύριο και θα αφορά το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας», τόνισε και κατέληξε:

«Σε ότι αφορά το νομό Αττικής δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο σε αντίθεση με το νομό Θεσσαλονίκης όπου τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα – επικίνδυνα».


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This